2017 legmenőbb tengerparti úticéljai II.

Előző cikkünkben bemutattuk az elérhetőbb, közelebbi térségek legszebb tengerpartjait, ám ha mégis valami különlegesre vágynál, esetleg nászút-desztinációt keresgéltek, okvetlenül vessetek egy pillantást listánkra!

Cancún

A fél világot át kell repülni Mexikó egyik gyöngyszeméért, ám azt mondjuk, hogy a türkizkék tengerért és a fehér homokos tengerpartért mindenképp megéri! Cancún Yucatán-félsziget északkeleti csücskén helyezkedik el, egy majd 30 méter hosszú sávban a Karib-tenger partján. Ha el kéne képzelni a Mennyországot, valahogy így festhetne:https://www.facebook.com/torosfesztival/photos/pcb.1611532252194238/1602197516458850/?type=3&theater

Punta Cana

Cancúntól nem sokkal messzebb található a Dominikai Köztársaság ékköve, Punta Cana, amely a Karib-tenger és az Atlanti-óceán között helyezkedik el. Fehérhomokos partjával az ország legszebb tengerpartjának számít, Dominika legkedveltebb üdülőhelye.

https://www.tripadvisor.co.hu/Hotels-g147293-Punta_Cana_La_Altagracia_Province_Dominican_Republic-Hotels.html

Dubaj

Az elmúlt években egyre közkedveltebb és egyre elérhetőbb úticélok egyikévé vált Dubai is. Lassan a téves sztereotípiák is megdőlni látszódnak és egyre jobban elvetik a különféle tévhiteket, melyek ezt az országot jellemezték és egyre többen veszik az irányt a mesés kelet felé. Azt viszont mindenképp érdemes figyelembe venni, hogy a nyári időszakban semmiképp se látogassunk Dubajba, ugyanis a forróság akkora mértékeket ölt, hogy egyszerűen nem lehet a szabadban megmaradni és hiába gyűjtögettél x időn keresztül, ha végül nem tudod élvezni a munkád gyümölcsét. Ám egy valamire való utázási irodában tájékoztatni fognak a részletekről! A sok fantasztikus strand és látnivaló mellett itt található a világ legmagasabb épülete is, a Burj Khalifa.

https://www.novinky.cz/cestovani/366969-jak-si-uzit-dubaj-kratke-zastaveni-ve-meste-prepychu.html

Santorini

Megannyi filmben feltűnik a csodás kis sziget, Santorini. Romantikusabb helyet talán el sem tudunk képzelni, a hely varázslata a történelmében, a bájos kis utcácskákban, fehér épületeiben és a kék háztetőkben rejlik. Mivel lépcsők vezetnek fel a szigetre, ezért szinte mindenhonnan látható a szigetet körülölelő égszínkék tenger. Noha nem kell Görögországtól messzebbre mennünk, ha Santorinire szeretnénk látogatni, ám a pénztárcánkban bizony mélyebben bele kell nyúlnunk, mint bármelyik másik görög városka esetében, ugyanis az előbb említett szépségei miatt a látogatottsága és értéke is megnőtt.

http://www.wallpaperup.com/tag/santorini

Bora Bora

Polinézia közepén található egy valóságos földi paradicsom, Bora Bora, a kis faházikóival és az áttetsző vizével. Emlékeztem még arra a bizonyos videóra Kardashianéktól, amelyben el lipsync-elték Katy Perry E.T. című dalát? Az is Bora Borán készült, egy családi vakáció alkalmával. Lessétek meg és figyeljétek a környezetet! ;)

http://www.tahiti.com/island/bora-bora