2018-as naptárak magyar designerektől

A naptárak nagyon fontos részét képezik az életünknek. Ahogy a bölcs szólás-mondás is tartja: „Ha nincs eszed, legyen noteszed”.

Persze, nem feltétlen kell ennyire a szélsőségekben gondolkodni, viszont kétségtelen, hogy még a legjobb memóriával megáldott embereknél is előfordul, hogy elfelejtenek egy névnapot, születésnapot, netalán egy találkozót. Ezekben az esetekben kifejezetten hasznosak a naptárak, amik ma már rendkívül egyszerűen beszerezhetőek. Ezúttal olyan magyar designer naptárakat mutatok nektek, amelyeket vagy le tudtok tölteni ingyenesen, vagy meg tudtok vásárolni pár kattintással.

CZIKKCAKK

Ha egy elképesztően szerethető 2018-as naptárat szeretnél különleges illusztrációkkal, akkor azt Czikkely Panni, – a CzikkCakk designere, – megalkotta a számodra. A mindössze 23 éves, végzős formatervező mérnök hallgató Panni szabadidejében kézzel készített apróságokat és egyéb „czikkcakk cuccokat” alkot. A naptár színesben tölthető le az alábbi linkről, magamnak viszont a monokróm színek híveként fekete-fehérben nyomtattam ki.

Letölthető: https://drive.google.com/file/d/1w8oXEksx2zQsZ00W5VTj8FC1KHFUH8Ax/view

IMG_8340

HABFÜRDŐ 

A Habfürdő – Hiszek a Boldodságban, blog szerkesztője már a tavalyi évben is kiadott egy nyomtatható naptárat hasonlóan szerethető illusztrációkkal. Az idei, 2018-as HABNAPTÁR elnevezésű naptár talán még az előzőtől is elbűvölőbb lett. Ez ugyanakkor nem csupán egy falinaptár, hanem nyomtatható tervezőket is tartalmaz Angler Nóra illusztrációival. Lássuk, miket is találhattok a Vásárhelyi Réka blogján letölthető, 2018-as naptárában:

  • Éves összefoglaló
  • Egy kis hangolódó évtervező, álmokkal, tervekkel 2018-ra
  • Havi tervező a gyors tervezéshez
  • Heti tervező, a legszebb pillanatokkal és havonta egy összefoglalóval
  • Csodálatos, színezhető illusztrációk, néhány frissen megírt Habos gondolattal minden hónapra
  • Rutin tervező és Tervez-Én melléklet, a szokásos oldalakkal: pénzügyek, utazás, ünnepek és órarend
  • 216 oldalnyi szeretet

Letölthető: http://habfurdo.com/nyomtathato-naptar-2018/

IMG_8339

JOZSIK

A Jozsikart naptárak különlegességét az egyedi kis alakok adják, amelyek valamennyi hónap mellett megtalálhatóak. Ez a naptár nem letölthető, vagy nyomtatható, hanem megvásárolható magától a designertől. Hatalmas pozitívuma ezeknek a naptáraknak ugyanakkor, hogy a maximálisan tökéletes minőségű anyagoknak köszönhetően a naptárakon található egyedi illusztrációkat később is fel tudjátok használni lakásdekorációként. (A képen például az én tavalyi egyik naptárdarabomat láthatjátok bekeretezve.)

IMG_8422

A fentieken kívül természetesen az interneten számos külföldi, ingyenesen letölthető verziót is találhattok, változatos illusztrációkkal, többnyire angol vagy német nyelven. Mindegyikkel kapcsolatosan fontos kiemelni, hogy érdemes olyat választani, amely könnyen integrálható a lakás/ház designjába, így nem csupán egy nagyon hasznos, hanem egy esztétikus elemmel is kiegészül a falunk.