3 egyszerű DIY ötlet a faladra

Valljuk be, imádunk a Pinteresten dekorációs ötleteket nézegetni, de általában nem valósítjuk meg őket. Időhiány miatt vagy éppen nem találunk hozzá minden alapanyagot, de mindig van ellene valamilyen kifogásunk.

Az elmúlt héten azonban mégis rászántam magam egy kis kreatív időtöltésre, így született meg 3 fali dekoráció, amelyeket nagyon egyszerű kivitelezni, ezért most nektek Fashionfavereknek is megmutatom. 3 képről van szó, amelyek elkészítése pofon egyszerű, de mégis feldobják az üres falakat! Az esős időszakban nincs is jobb, mint bekészíteni egy hatalmas bögre forró italt, elindítani a kedvenc filmünket és közben hagyni, hogy a kreatív oldalunk kiélje magát.

diy2

Ami kell hozzá:

  • képkeretek
  • műszaki rajzlap/puhább karton
  • filctoll, akrill festék, ceruza
  • olló
  • falevél
  • szivacs/ecset

Első lépésként méretre vágtam a lapokat úgy, hogy a keret hátulját helyeztem rá, így biztos lehettem abban, hogy az abba illő méretet fogom megkapni. Így a legegyszerűbb és a leggyorsabb, de aki szeretné, akár vonalzóval is kimérheti, ha szeret az ilyesmivel pepecselni. Az első képhez kerestem egy különlegesebb formájú falevelet, középre ráhelyeztem és arany színű akrilfestékkel, egy szivacs segítségével körbetapogattam. Így kaptam egy letisztult, őszi hangulatú képet. Ha nagyobb a keretetek, használhattok több falevelet is!

diy3

A második képen szerettem volna az “ősz” szót megjeleníteni, természetesen angolul, nekem valahogy mindig jobban tetszenek így, de ti felírhatjátok magyarul is. Wordben beírtam a szót, majd kiválasztottam a nekem leginkább tetsző betűtípust, méretet és a monitorról átmásoltam a betűket a kis lapra. Ezután filctollal kontúroztam, majd kitöltöttem minden betűt és néhány arany színű pöttyel is kiegészítettem, hogy illeszkedjen az előző képhez is.

diy4

A harmadik és egyben legnagyobb lapra kerestem a Pinteresten egy inspiráló idézetet, amit ismételten a fenti módszerrel vittem át a lapra. Itt csak átrajzoltam fekete filctollal, majd feldobtam néhány arany színű szívvel, így minden képen megjelent az arany és a fekete szín is, hogy egységes legyen az összhatás. A keretek fehér és szürke színekben pompáznak, így sikerült egy letisztult színvilágot megalkotnom. Aki szeretné, használja az őszi falevelek színeit, hogy még hangulatosabb legyen a végeredmény!

diy5

Mint fentebb is írtam, tényleg nagyon egyszerű kivitelezni ezeket az ötleteket és nagyjából fél óra alatt készen is lehetünk vele. Mivel olcsó és egyszerű, ezért kedvünkre váltogathatjuk a képeket a keretekben! Készíthetünk minden évszakra képeket, igazíthatjuk őket a különböző ünnepi időszakokhoz vagy akár az adott hangulatunkhoz is.

Képek: Saját fotók