4 kihagyhatatlan nyári fesztivál Horvátországban

Most bemutatjuk neked azt a 4 zenei fesztivált a szomszédban, amelyekért megéri az itthoni sok tízezres “bulikat” felváltani valami sokkal durvábbra. Nézzük, hogy az azúrkék színű tenger mellet mivel kecsegtet még délnyugati szomszédunk!

Ultra Europe

Split, 2017. július 14-16.

Több mint 150 ezer fiatal találkahelye a fesztivál szinte minden nyáron. Azoké akik lüktető, elektromos stílusú zenére vágynak villogó fényjátékkal és tengerrel az egész éjszakás partizás mellé. A rendezvénynek a spliti Poljud Stadion adja a helyet, amely közel van a gyönyörű falú városhoz és persze az elsőrendű strandokhoz. Mivel a Plitvicei tavak csak néhányra órára vannak a fesztiváltól, így gyakori hogy a megfáradt fiatalok itt pihenik ki magukat és a gyönyörű vízesésből merítenek új energiát a folytatáshoz. Ha ez nem lett volna elég érv, David Guetta, Afrojack, Axwell Ingrosso vagy esetleg Armin van Buuren hangulatfelelősök hallatán lehet még jobban felcsigázódsz.

Copyright by Ultra Europe

INmusic Festival

Zagreb, 2017.06.19.-21.

Ritka a fesztiválok körében, főleg Közép-Európában, hogy egy ilyen ominózus esemény gitár központú legyen. Ez leginkább Amerikában elterjedt, de a rajongók szerencséjére Horvátországban ma már ez is lehetséges, teljes két napon át. A térség egyik legnépszerűbb rock fesztiválja, az INmusic abszolút elhelyezi ezzel Zágrábot a zenei térképen. A rendezők minden évben mozgósítják a legjobb modern rock-zenekarokat és kultikus előadókat a Jarun-tóhoz, amely gyönyörű látványt nyújt. Az idei line-up-ot erősíti a kanadai rock csillag Arcade Fire, Kings of Leon, Alt-J, Kasabian, Michael Kiwanuka, Flogging Molly és a Booka Shade.

Copyright by INmusic  Festival

Hideout Festival

Novalja, 2017. 06.26.-07.01.

A Hideout Horvátország egyik legnagyobb fesztiváljává vált. A minden évben visszatérő hedonista táncparádé, amely legtöbbször hajókon folytatódik, abszolút egyedinek számít a fesztiválok palettáján. A DJ-k és művészek elegye, változatossága stílus szempontjából mindenkinek kedvez, hiszen széles közönség számára nyújt bulihangulatot. Többek között a techno és mainstream kedvelői örülhetnek. Az idei turné olyan nehézsúlyú előadókat mutat be, mint Stormzy, Major Lazer, Diplo, Eats Everything, Wiley és Skream. Az már csak hab a tortán, hogy az arénák többsége szabadtéri és tengerparti, így rengeteg napfelkeltés-és nyugtás partira számíthatsz. 

Copyright by Hideout Festival

Black Sheep Festival

Pag sziget, Zrce Beach, 2017. 07. 31.-08.03.

A Black Sheep fesztivál első nagy durranása után a szervezők idén is megrendezik a hatalmas érdeklődésnek köszönhetően. A második nagy dobásra sem kell már sokat várni, ugyanis  július 31-től augusztus 3-ig újra dübörögni fognak Zrce partjai, 4 gyönyörű helyszínen. A felejthetetlen élményekről idén többek között KSHMR, Martin Solveig és Nicky Romero fognak gondoskodni, hogy csak pár nevet említsünk a nevesebbek közül. Rengeteg érdekes újdonsággal is készülnek a részvevőknek, amelyeket folyamatosan osztanak meg közösségi oldalaikon.

Copyright by Black Sheep Festival