5 dolog, amit ki kell próbálnod Párizsban!

A legtöbb kislányban két biztos közös pont van: a Disney mesék és Párizs. Az elsőt idővel ki lehet nőni, ám a második a mai napig is kísért bennünket. Párizs az álomváros, a divat szülőotthona, a szerelem bölcsője és legtöbbünk bakancslistájának állandó szereplője.

Ám ha egyszer eljuttok a francia fővárosba, haza ne térjetek úgy, hogy nem próbáltátok ki a következőket!

1. Ladurée macaron

Párizs a híres-neves Ladurée macaronok otthona, így semmiképp sem hagyhatod el a várost anélkül, hogy nem próbáltad volna végig őket! Nem hiába a nagy hype körülötte -emlékeztek még A pletykafészek című sorozatban is feltűnt, mint Blair Waldorf kedvence-, hiszen ha megkóstoljátok, úgy fogjátok érezni magatokat, mint aki egy falat Mennyországba harapott volna. Az áruk bizony elég borsos, viszont néhány darabot mindenki megengedhet magának!

https://hu.pinterest.com/debs876/xoxo/

2. Piknik az Eiffel-torony tövében

A legromantikusabb város bizony megkövetel némi romantikus programot: erre a legtökéletesebb alkalom egy kis piknikezés az Eiffel-toronynál. A torony tövében elhelyezkedő hosszú, füves terület tökéletes helyszín erre az alkalomra, este pedig kigyúlnak a fények és gyönyörködhetünk Párizs kivilágított ékkövében.

a25ial0pu10tw7nr35ow

3. Reggeli egy hangulatos kávézóban

A tökéletes módja annak, hogy átéljük az igazi francia életérzést! Természetesen ehhez vajas, csokis croissant és egy nagy bögre kávé dukál. Rengeteg hangulatos kávézó található a fővárosban, a régebbi, nagyobb presztízsű helyeken számítsunk arra, hogy a pénztárcánk lehet sírva fog fakadni egy kiadósabb reggeli után, ám a kis eldugott utcácskákban is rálelhetünk néhány ugyan pénztárcabarátabb, ám mégis csodás kilátással rendelkező helyre! Érdemes nézelődni.

https://hu.pinterest.com/pin/513832638722323277/

4. Séta a Szajna partján

Az egyik előnye a folyóparti sétának az, hogy biztosan nem tévedsz el akkor sem, ha a tájékozódási képességeid nincsenek a maximumom. A másik, nagyobb előnye pedig, hogy Párizs látványosságainak javarésze a Szajna partján található, így akár gyalog is könnyen bejárhatóak a fő nevezetességek. Ráadásul akár még néhány selfie-t is készíthetsz Adele – Someone like you című klipjének a helyszínein!

https://www.discoverwalks.com/blog/best-bridges-in-paris/

5. Madeleine

Minden irodalomkedvelőnek kötelező megkóstolnia a Marcel Proust által ismertté vált mandula formájú és ízű süteményt, az eredeti recept szerint, ahogyan csak a franciák tudják elkészíteni!

http://www.wallpaperup.com/124518/coffee_madeleines_spoons_cookies_cup.html

+1

Vegyünk magunkhoz egy térképet és sodródjunk az árral, engedjük, hogy a szívünk vezessen! Ez alatt azt értjük, hogy kóboroljunk arra, amerre hívnak az ösztöneink, minden cél nélkül és fedezzük fel a város eldugott helyszíneit. Az ilyen kalandozások alkalmával nagy eséllyel fogsz felfedezni valami igazi “párizsi” dolgot, legyen az egy x. generáció által fenntartott kis pékség, egy filléres csodabolt vagy egy első látásra szerelem kávéház. Ess szerelmbe a várossal, mint ahogyan azt Carrie tette a Szex és New Yorkban. A térképet azért tartsd magadnál, minden eshetőségre felkészülve!

https://hu.pinterest.com/pin/260645897161914402/