5 motiváció,hogy ne add fel a diétát!

Mivel január első heteiben járunk, így valószínűleg te is azok közé tartozol, akik újévi fogadalom miatt kezdtek életmódváltásba. Nos akár ezért, akár az egészségedért kezdtél diétába, tudd, hogy nehéz dolog kitartani!

Sokan nem elégedettek az alakjukkal, állóképességükkel, a bőrük és hajuk, vagy éppen a komplett egészségi állapotukkal, ezért diétába, szebb kifejezéssel élve életmódváltásba kezdenek. Ám a kezdeti lelkesedés hamar alábbhagy, főleg akkor, ha nem látjuk és érezzük azonnal a változást. A türelem itt kiemelten fontos, így elsősorban meg kell tanulnod, hogy hosszú hetek, hónapok folyamata lesz, bármi is a célod, nem szabad rágörcsölni. Az oda vezető út sem lesz könnyű, de minden lemondott falat és minden csepp verejték megéri – magadért.

mot4

Felejtsd el a mérleget!

Sokan csapkodva feladják, mert 2 hónap után sem mozdul a mérleg semerre. Elő se vedd! 60 kg-osan is lehet ugyanaz az ember duci és fitt is, így a kilók nagyjából semmit nem számítanak, ha csak nem vagy nagymértékben túlsúlyos. Éppen ezért a kilók száma helyett mérd a centimétereket! Ha testmozgással egészíted ki a helyes étkezést, izmot fogsz felszedni, a zsír pedig csökken, így a körméreteid is csökkenhetnek, miközben a súlyod nem. Mérleg-kuka!

Dokumentáld!

Induláskor készíts fotókat a testedről, hajadról, bőröd állapotáról, bármiért is válts életmódot. Ezt ismételd meg havonta és meglátod, semmi nem fog jobban motiválni, mint a szemmel látható eredmény!

mot2

Ne csináld egyedül!

Akár szó szerint, akár átvitt értelemben. Ha például formásodni szeretnél, mondd el ezt a párodnak vagy a családnak. Így tudni fogják, hogy ha változást észlelnek rajtad, akkor azt tudassák veled! Így, amikor megdicsérnek, elismerik a munkádat és mi más, ha nem ez bír a legnagyobb inspirációs erővel?!

Eggyel kisebb ruha!

Vásárold meg a nyárra tökéletes ruhadarabot 1-2 számmal kisebb méretben. Akaszd ki a szekrényedre és ez mindennap emlékeztet majd arra, hogy mi a célod. Amikor belebújsz és tökéletesen áll majd rajtad, hálás leszel magadnak a kitartásodért!

mot

Instagramra fel!

Igen, ebből a szempontból is hasznos lehet ez az alkalmazás. Kövess be néhány olyan profilt, amelyik gyönyörű alakú nőket, ínycsiklandozó, egészséges ételeket vagy remek gyakorlatokat posztol. Mindennap szembe jönnek majd veled ezek a fotók és mindig sarkallnak majd arra, hogy ne add fel.

 

Mi drukkolunk nektek! ;)