5 ok, amiért a hajad bízd inkább profira

A cikk kimerülhetne abban, hogy azért, mert ő a szakember, de a biztonság kedvéért hozunk néhány elrettentő példát. Maradj annál, akinek papírja van róla, – hidd el, a hajad hálás lesz érte.

Nyilván van néhány dolog, amit magadnak is elvégezhetsz vagy rábízhatod a legjobb barátnődre, – ilyen például a hajfestés akkor, ha évek óta egy színt és egy festéket használsz – de a többire ne sajnáld a pénzt és keress egy jó fodrászt. Jó mókának tűnhet otthon újjá varázsolni a tincseidet egy új színnel vagy fazonnal, de a legtöbb esetben sírás és önmarcangolás a vége, amiért belevágtál.

1. Javíthatatlan vágás

A videókban és filmekben könnyedén megy és rajtad sem foghat ki? Szerinted! A gond rögtön a megfelelő olló hiányánál kezdődik. A következő lépés a fazon, amit szakértelem nélkül másnak is nehéz kialakítani, nemhogy saját magadnak. A végeredmény? Egy össze-vissza fazonú, törött végű hajszálakkal teli „frizura”. Ne akard, mert ha igazán elrontod, azon már a fodrász is csak úgy tud segíteni, hogy megszabadít a tincseidtől és bár menő a rövid haj, nem biztos, hogy neked az volt a célod.

vágás

2. Vállalhatatlan melír

„Nem nagy dolog csíkokat festeni, bízd csak rám!” Ne és ne! Bármennyire is jó barátnőd az illető, köszönd meg és utasítsd el szépen a felajánlást. Muszáj! A végeredmény egy aránytalan sávokból álló, a töveknél élesen kezdődő, csibesárga valami lesz, amit még jóindulattal sem nevezhetsz majd melírnek. Te sem akarhatod.

gif(1)

 3. Meglepő végeredmény

Csak barnára szeretnéd festetni a hajad és biztos vagy benne, hogy szuper lesz, mert a szőke tincseidet tökéletesen befogja majd? Van egy rossz hírem: ha nem megfelelő festék van kikeverve, csak egy boltit szeretnél bevetni, a hajad akár zöld is lehet. Jól olvasod, zöld!

Ugyanez fokozottan érvényes, ha világosabb hajat szeretnél. Mindig, minden esetben fordulj vele fodrászhoz! A hajad leéghet, foltos lehet, furcsa színekben pompázhat és az elképesztő szárazságról már ne is beszéljünk. A hajfestést csak és kizárólag akkor végezd otthon, ha valóban van egy évek óta jól bevált hajfesték, pontosan ugyanabban az árnyalatban. A hajszínváltást mindig hagyd meg a fodrásznak, ha nem akarsz nevetség tárgyává válni.

váltáss

 

 

4. Béna frufru

Elöl van, jól látható és csak egyenesre kell vágni. Na, nem ilyen egyszerű ám! Nem mindegy, hogy a hajad mekkora választékából készül a frufru, van-e forgód, szükséges-e ritkítani, hogy álljon is valahogy és úgy egyáltalán kell-e ez neked. Könnyűnek tűnik, ám nem az, úgyhogy vedd elő a telefonod és kérj időpontot a fodrászodhoz, ha igényes frufrut akarsz és nem egy elcseszett valamit, amit csak nullás géppel lehet helyre tenni. Nullással.

nullás

 5. Nevetséges ombre

Nos, még mindig hódít a gyönyörű, átmenetes frizura és bár kapni hozzá otthon is használható termékeket, inkább ne próbálkozz vele. Az igényes, nem feltűnő átmenet kialakítása nem annyiból áll, hogy ügyesen összefésüljük a festéket a hajunkkal, hanem egy kicsit nagyobb figyelmet igénylő procedúra. De vágj csak bele nyugodtan, ha éles váltást szeretnél! (Tudjuk, hogy nem.)

hfestés

 

Nos, sikerült elriasztanunk az otthoni kontárkodástól? Helyes! Ne sajnáld a pénzt fodrászra és az idődet sem, valamint légy türelmes. Tudjuk, hogy amikor kipattan az ötlet, azonnal KELL az új frizura, de várjuk csak ki az időpontot. Mindenkinek jobb lesz!