5 tipp a francia manikűr díszítéséhez

A francia manikűrt lehetetlen letaszítani a trónról, jöjjön bármilyen új trend időről-időre, ez fixen marad.

Amivel nincs is baj, mert minden sminkhez, ruhához, alkalomhoz illik, de valljuk be, egy idő után elég unalmas a sima fehér körömvég. Nem kell mindig megmaradni ennél, illetve a színek is variálhatóak, száz és száz apró minta áll jól ehhez a manikűrhöz, így ha ragaszkodsz hozzá, akkor is változatos lehetsz! Ha magadnak készíted, gyakorolni kell, mert a szép mosolyvonalhoz nem elég 3 másodperc, bizony szöszmötölni kell vele, mert ez csak úgy szép, ha egyenletes ívű és a vonal is cikkcakk mentes.

A tavalyi sláger: baby boomer körmök

Bizony, tavaly minden második körmös Instagram fotó ezt a manikűrt ábrázolta, nem is csoda, gyönyörű az átmenet és ez is egy fajta francia manikűr megoldás. Bízd szakemberre, hogy tényleg igényes legyen a végeredmény, de a jó öreg szivacsos ombre technikával megpróbálhatod ezt is sima körömlakkal, ha egyébként nem jársz körmöshöz.

babyboomer

Színes körömvég

Nyáron hatalmas sláger a neon színű francia köröm, de télen sem kell lemondanunk róla! A lényeg, hogy a színes rész kellően pigmentált legyen, hogy szép kontrasztot adjon a nude árnyalattal vagy éppen egy másik színnel, amit alapként használsz. Télen gyönyörűen mutatnak a bordó és sötétkék színek, de a bevállalósabbak próbálják ki a feketét!

 

Csillámok!

Itt rögtön két variáció is van: szabályos francia körömvég és ombre átmenet a körömágy felé. Mindkettő nagyon mutatós, a szabályos verziót érdemes csillámporral készíteni vagy nagyon tömött csillámos lakkal, mert csak úgy szép a végeredmény. Az átmenetes talán könnyebben elkészíthető. A körömvégen húzzunk egy vastagabb sávot a lakkal/szórjunk csillámporral, majd egy ecsettel vagy aplikátorral húzzuk le óvatosan, apró mozdulatokkal a körömágy felé, hogy egyre kevesebb legyen a csillám. Fedőlakkot kötelező használni!

Díszítsd!

Ha mégis a klasszikus vonalat választod inkább, azt is fel lehet dobni számtalan módszerrel! A kövekkel való díszítés a legalapvetőbb, jól mutat, ha a körömágybőr ívét követve teszed a köveket, de az is, ha a körömágytól indulva a körömvégek felé egy ívet raksz ki belőlük.

koves

Vékony ecsetet használva mintákat is festhetsz a kész manikűrre, itt ajánlom az akrilfestéket, azzal sokkal szebben lehet dolgozni, mint egy sima körömlakkal. A csigavonalak és a csipke minta nagyon jó választás, mert még nőiesebbé varázsolják az amúgy is elegáns manikűrt.

festett

A virágos matricák is szépen mutatnak ezen a manikűrön, de hogy ne legyen gagyi a végeredmény, válassz inkább vizes alapút, ez sokkal szebben belesimul a lakkba és jóval igényesebb és élethűbb lesz majd a végeredmény.

fd

Kombináld!

2-3 körmödre készíts francia manikűrt, a maradékot pedig fesd színesre! Így megúszod, hogy 10 körömre készíts precíz mosolyvonalat és fel is dobod az unalmas, klasszikus manikűrt. Próbáld ki!

szinnel

Ugye, hogy mennyi lehetőség rejlik a klasszikus manikűrben is? Próbáld ki mindet és találd meg közöttük a kedvenceidet!

A képek forrása: Pinterest