6 extrém és veszélyes diéta!

Gondolom senki sem lepődik meg azon, hogy a világon egyre több és egyre veszélyesebb diétával találkozhatunk. Ezeket néha talán már nem is nevezhetjük diétának, jobban illene az önkínzás szó, az ilyesfajta cselekedetekre. Cikkünkből 6 (számunkra), megdöbbentő táplálkozási-módszerről olvashattok.

1. Paleo Diéta

Copyright by GoogleAz összes közül talán ez a legbarátságosabb. A diéta lényege: visszatérés a kőkorszaki ember étkezési szokásaihoz. Csak azok az ételek egészségesek, amelyek a  legkevesebb beavatkozáson esnek át, így könnyen emészthetőek, vagyis nem fertőzik meg az emberi szervezetet… Képes lennél ezentúl kenyér helyett búzát enni?

2. “Fletcherizing” Diéta

Copyright by GoogleItt kezdődik az őrület, azonban ez a fogyókúra inkább nevezhető unaloműzésnek, mint diétának. Horace Fletcher kitalációja szerint a táplálékot 40-80 rágással szét kell rágni, majd kiköpni. A rágás alatt az élelemből folyadék jut szervezetünkbe, így nem kell lenyelni a falatot… Beteges és veszélyes!

3. Csipkerózsika Diéta

sleep | Copyright by GoogleGondolom már a névből levontátok a következtetéseket.. Igen, ebben a diétában az alvásé a főszerep. A lényeg, hogy miután teljesen kifáradtunk, még nem fekszünk le aludni, egészen addig amíg muszáj nem lesz. Miután felkeltünk, s kihagytunk pár étkezést, sokkal vékonyabbnak érezhetjük magunkat… Vajon Csipkerózsikának is így volt vékony a dereka?

4. Galandférgek

Tapeworm | Copyright by GoogleSzemélyes véleményem szerint ez az egyik legundorítóbb fogyókúra, ami létezik. Bizonyos tablettákkal meg tudjuk betegíteni magunkat, s bélférgesek lehetünk. A férgek minden táplálékot “felzabálnak” a szervezetben, így akármennyit eszik a galandférges-diétázó, csak fogyást fog észrevenni magán…. Ez már azért nem gyerekjáték!

5. Gyümölcsfanatizmus

fruit-copia | Copyright by GoogleBizonyos mennyiségig jót teszünk szervezetünknek, ha sok gyümölcsöt eszünk. Pár elvetemült szerint ez volt Ádám és Éva diétája, csak gyümölcs, semmi más (se zöldség, se semmilyen hús). Ha a gyümölcsökön kívül nem kerül semmilyen más tápanyag a szervezetünkbe, az is veszélyes lehet!

6. Fényevők

sunlight | Copyright by GoogleTalán ez az a módszer, melyről a legtöbben hallottunk már. A fényevő ember azt mondja, nincs szüksége se vízre, se élelmiszerre. A fényből táplálkozik. Ilyen természetesen nem létezik, pár nap után a “fényevő” szervezete összeomlik, teljesen legyengül… Veszélyes!