6 fiatal tehetség, akik átveszik a divatvilág irányítását

A divat és az ifjúság kultúrája mindig is szoros kötelékben álltak egymással. Természetesen a következő fiatalok története sem a puszta szerencséről szólt: nyers tehetség, fontos üzenet és az a megmagyarázhatatlan lüktetés kellett ahhoz, hogy ma tőlük legyen hangos a sajtó. Itt az ideje, hogy te is megismerd a divatélet következő generációját!

Luka Sabbat

” Gyerekként csak két utad van: vagy te leszel a befolyásolt, vagy a befolyásoló. Választhatsz, hogy követővé válsz, vagy vezető lesz belőled.

Eldönthetjük, hogy mi a jó, mert mi vagyunk a következő generáció. Mi törjük meg és hozzuk létre az új trendeket. “

A Vogue ifjú favoritja több, mint feltörekvő modellegyéniség. Az éppen csak 18 éves Luka esetében a tehetség mellett kiskorától kezdve kulcsfontosságú szerepet játszottak a divatvilág impulzusai. Egy vérbeli fashionista páros gyermekeként látta meg a napvilágot: édesanyja keresett stylistként tevékenykedett, az apja pedig hivatásos divattervező. 3 éves kora óta ingázik Párizs és New York között, miközben nemzetközi street style szárrá nőtte ki magát.

tumblr_nnl5m3hXmv1qa4iw3o1_1280

Vejas Kruszewski

A 19 éves kanadai fiú neve leginkább az LVMH társaság fiatal tervezők számára indított versenyével ivódott be a divatéletbe. A világszintű megmérettetésről 150 ezer eurós (megközelítőleg 45 millió forintos) különdíjjal térhetett haza, melynek alapvető feltételei közé tartozott, hogy a tervező rendelkezzen legalább kettő korábbi kollekcióval. A kritérium legkevésbé sem okozott nehézséget Veja Kruszewski számára: kollekciója a 2015-ös New York Fashion Week alkalmával került bemutatásra, amely, be kell vallanunk, nem rossz debütálás.

LONGREADS_Vejas-600x600

Bella Hadid

Annak ellenére hogy a fiatalabbik Hadid-lány még a huszadik életévét sem töltötte be, gyakorlatilag nem tudnánk olyan vörösszőnyeges eseményt mondani, ahol ne parádézott volna lélegzetelállító estélyikben The Weekend, Grammy-díjas R&B előadó oldalán. A megbízások mintha csak a nyakába hullanának, beleértve Diort, Calvin Kleint, valamit a neves Haute Couture kifutókat. Népszerűsége már-már túlszárnyalja nővérét, akivel rivalizálás helyett még közös Balmain kampányt is készítettek.

58ec780aa0fc9fa2031c6f193cf885a6

Kaia Gerber

Nos, talán az sem jelent feltétlenül hátrányt, ha az anyukád a valaha volt legismertebb szupermodellek egyike, te pedig történetesen pont úgy nézel ki, mint ő fiatalkorában. Kaia-nak nem kis lécet kell megugrania ahhoz, hogy kilépjen a Crawford-árnyékból, így nem rest már 14 évesen belevetni magát a szakmába. A fiatalos hamvasság és az édesanyjával mutatott megdöbbentő hasonlóság Alexander Wang múzsájává és a Miu Miu egyik vezető arcává tették őt. Ebből kifolyólag már most látható, hogy potenciális esélye van egy szép ívű, hosszú karrier befutására.

d2502e7235a77a06980b86f1b7ec5f71

Elise By Olsen

Merj nagyot álmodni, különösen akkor, ha a rendkívül dinamikus és nyughatatlan divatiparról van szó. A tökéletes demonstráció pedig a következő: Elise By Olsen 15 évesen úgy döntött, hogy létrehoz egy exkluzív magazint, kiváló platformot fiatal, ismeretlen tervezők és művészek számára. A norvég Recens színvonalas és izgalmas cikkekkel számol be a skandináv művészéletről és annak feltörekvő alakjairól. Az épülő brandet szabadelvűség lengi át, hiszen Elise, ha művészetről van szó, nem ismer korlátokat. Saját stílusát pedig modern esztétikummal festi le:”minimalista és adrogün, sportos elemekkel keresztezve”.

1457439478218

Lucky Blue Smith

A Menswear Fashion Week csillaga szőke kócos hajával, és valószerűtlenül kéklő tekintetével 18 éves korára a világ egyik legkeresettebb férfimodelljévé lett. A lehetőséget egy nemzetközi modellügynökség látta meg benne, mindössze tizenkét éves volt ekkor. 6 év leforgása alatt valami egészen elképesztőt, egyedülállót vitt végbe: a legjelentősebb kifutók mellett olyan márkákkal forrt egybe a neve, mint a Gap, Tommy Hilfiger, vagy Levi’s. Most pedig úgy döntött, hogy sikerének kulcsát egy könyv formájában adja át, mely előreláthatólag már idén ősszel a könyvesboltok polcaira kerülhet. Talán egy újabb korszakalkotó fashionista olvasmány van a láthatáron?

ezfzfsdsfzf

forrás: Mode