6 film, amit minden nőnek meg kell néznie!

Nem túl könnyű feladat helytállni nőként egy férfiak dominálta világban, ám a következő női főszereplőkről mindannyian példát vehetünk, erős személyiségük inspirálóan hat bárki számára!

Erin Brokovich, zűrös természet

Erin Brokovich munkanélküli és három gyermek édesanyja, akinek sikerül végre állást kapnia egy helyi ügyvédi irodában. Egy nap ráakad néhány iratra, melyek bizonyítják, hogy egy helyi óriáscég már évek óta szennyezi a lakosság vízkészleteit. Erin nem hagyja annyiban az ügyet, utánajár a részleteknek, majd pedig házalásba és végtelennek tűnő aláírásgyűjtésbe kezd. Sok elutasítást kap, viszont ez nem szegi kedvét, misszióját végigviszi! Azt említettük már, hogy a film igaz történeten alapul?

http://mozi.24.hu/filmek/2000/erin-brockovich-zuros-termeszet

Mona Lisa mosolya

Ígérjük ez lesz az utolsó film listánkon Julia Roberts főszereplésével, a producerek jól érezték, hogy fantasztikusan el tudja játszani az erős akaratú főszereplő szerepét. A Mona Lisa mosolya klasszikus volt a maga idejében, Roberts-en kívül olyan sztárok sorakoztak még fel, mint Kirsten Dunst, Maggie Gyllenhaal vagy Julia Stiles. A filmnek erős  töltete van, az edukáció fontosságát hangsúlyozza, illetve arra sarkallja a „gyengébbik” nem képviselőit, hogy igyekezzenek önerőből saját egzisztenciát teremteni és csak ezután köteleződjenek el egy férfi mellett. Julia Roberts pedig ezeknek az érdekeknek a védelmezőjeként lép fel egy szigorú lányiskola berkein belül, ahol a diákok többségénél az a bizonyos gyűrű és a háziasszony szerep élvezte a prioritást.http://www.mafab.hu/movies/mona-lisa-mosolya-46403.html&tab=3

Túl az Óperencián

Az idén már 15 éves film története a 19. századbeli Írországban játszódik, ahol a földművesek fellázadnak földesuraik ellen. Az egyik legtehetősebb  földesúr lányát játssza Nicole Kidman, aki szeretne elszakadni gyökereitől, hogy önálló életet élhessen, Tom Cruise pedig fel karja fedezni Amerika vidékeit és ott letelepedni. A lázadás után sorsuk összegabalyodik és együtt jutnak el az új kontinensre. A Kidman által alakított főszereplőnő életében először dolgozni kényszerül, gyakorlatilag a semmiről indulnak. Erős karakter az övé, hiszen  hamar belerázódik a kemény munkába, gyorsan belátja, hogy csak így tudnak előre jutni az életben!

https://alchetron.com/Far-and-Away-18536-W

Csak tudnám hogyan csinálja

Sarah Jessica Parker a 21. századi női ideált testesíti meg a Csak tudnám hogyan csinálja című filmben, sikeres a munkában és sikeres a magánéletben is egyaránt, ráadásul még ideje is van magára, hiszen mindig tip-top, nem engedi meg a slampos kinézetet. A film közepe felé látjuk, hogy bizony ő sem csinálja olyan jól; utópia ez, hogy a nő maximumot tudjon futni a családban és a karrierjében is egyaránt, mivel még mindig csak 24 órából áll egy nap. Fontos, hogy kompromisszumképesek tudjunk lenni, így megkönnyíthetjük az egyensúly kialakítását az élet két fontos pillére között!

http://www.bigbangmedia.eu/filmek/detail/titles/i-dont-know-how-she-does-it-1/

Egy hét Marilynnel

A világ egyik legszebb nőjének életét bemutató film Michelle Williams főszereplésével, amely kissé komorra és melankólikus hangulatúra sikeredett. Hiába volt Marilyn a világ legirigyeltebb nője, belül ő is problémákkal küszködött, nem találta a helyét. A csillogás mögött sem mindig fenékig tejfel az élet, viszont ezt a külvilág felé nem biztos, hogy mutatni kell!

https://www.nowness.com/story/the-new-marilyn

Doktor Szöszi

A lista végére íme egy szeretnivaló limonádé film, akármennyire is viccesnek tűnhet első hallásra, bizony bárki példát vehetne Doktor Szösziről! Gyakorlatilag nulla tudással olyannyira feltornázta magát, hogy sikerült bekerülnie a Harvard jogi karára. A sok munka bizony az élet bármely területén kifizetődik. Amíg rózsaszínben tipegett az egyetemi folyosókon, időközben önmagát is megtalálta, majd amikor lehetősége lett volna visszakapnia az élete szerelmének hitt férfit, rájött, hogy ő sokkal többet érdemel! Rossz belegondolni, hogy manapság hányan húznak egy rossz kapcsolatot, vagy ragadnak benne mielőtt végleg kimondják, hogy vége? Elle ezt pár másodperc alatt realizálta! Pacsi neki!

http://port.hu/adatlap/film/tv/tul-az-operencian-far-and-away/movie-9610