6 mondat, amivel bevágódhatsz az anyukájánál

Nem vagy a szavak és a könnyed barátkozás mestere? Még sosem találkoztál a barátod anyukájával, vagy épp ellenkezőleg, már megint vele kell töltenetek egy egész délutánt, és folyton csak szorongsz miatta, mert gőzöd sincs arról hogyan és mit kellene neki mondanod, hogy kedveljen? Nos, nekünk van pár ötletünk!

Ha már volt szó arról, mit ne mondjon a barátod amikor a te apukáddal találkozik, itt a remek alkalom arra, hogy megtudd, te mit mondj akkor, amikor a barátod anyukájával töltesz egy kis időt.

1. “De szép virágok!”

De ne csak a virágok legyenek ám szépek: a függönyök, a tapéta, még a vécécsészére is legyen egy-egy kedves és elbűvölő szavad. Kegyetlen lesz, mert amennyiben az anyukája az a típus akinek be nem áll a szája, bizony megállás nélkül ecsetelni fogja a kis kaktuszának történetét több órán keresztül – és te bizony figyelmesen végig is fogod hallgatni, heves bólogatásokkal és megfelelő mennyiségű “Nahát, tényleg?”-ekkel kísérve.

tumblr_mmiarrb9bm1qf9mevo1_

2. “Kérhetek még a levesből? Nagyon finom!”

Az ember tudat alatt mintha azt hinné, hogy repetát kérni nem illik vendégségben, legalábbis mind rendkívül feszengünk, amikor erre kerül a sor – pedig egy anyukának ez is egy a sok bók közül, amit szeret hallani. Ez a legegyszerűbb módja annak, hogy tudatosítsd benne, imádod a főztjét, (mert ugye nem kérdés, hogy imádod) a második legegyszerűbb pedig az, ha konkrét szavakkal is megdicséred.

mother11
Jut is eszünkbe…

3. “Én is imádok gulyáslevest főzni, az a kedvencem!”

Ha már olyan ügyesen kértél még egy kört az ebédből és dicsérted meg a mama főztjét, hozd fel, de minimum utalj rá, hogy te sem csak a konyhai művészetek (el)fogyasztói oldalán szeretsz tevékenykedni. Ha mázlid van, tényleg szeretsz és tudsz is főzni, ha nem, akkor imádkozz, hogy a pasid ne buktasson le egy vulkánként kitörő nevetéssel.
Amennyiben pedig nem tudnál ekkora hazugsággal együtt élni, csak ne most és ne neki kezd el ecsetelni, hogy azért nincs kenyérpirítók sem, mert felgyújtottad.

shellie-cute-girl-hand-up-like-i-dont-know

4. “Még anyukám tanított meg varrni.”

Igazából anyukád bármire megtaníthatott, nem kell feltétlenül éppen varrni tudnod, a lényeg az, hogy ahogy apukád is elvárja a barátodtól, hogy megvédjen a símaszkos baltás gyilkostól, a barátod anyukája is érezze, hogy a te kezedben bizony biztonságban lesz a kicsi fia és még véletlenül sem fog megjelenni gyűrött ingekben és felvarratlan nadrágokban.

rachel-bilson-summer-oc-fake-smile-gif

5. “Ez a cuki kisfiú Te voltál?”

Nem, ezt nem az édesanyjától kell megkérdezned, de ha látsz egy kósza családi képet a barátod gyerekkoráról, mindenképpen tegyél egy, az anyukája által jól hallható kijelentést arra vonatkozóan, hogy a kicsi fia milyen aranyos és ennivaló fiúcska volt.

tumblr_no926owwdk1qld3a2o2_r1_540

6. “El tudná mesélni még egyszer azt a történetet arról, amikor…”

Persze könnyen lehet, hogy a barátod anyukája nem szeret sokat mesélni – de kit akarunk átverni, elég valószínű, hogy igen. És hacsak nem gyújtott fel egy iskolabuszt tinikorában, valószínűleg nagyon szívesen mesél is a gyermekkori emlékeiről, arról, hogy milyen szuper izgalmas dolgokat csináltak a barátaival fiatal korukban, és a többi, és a többi.

giphy-3