7 csodaszer a konyhádból a fényes, egészséges hajért

Amennyiben neked is fontos hajad egészsége, és úgy gondolod, hogy természetes módon nem tehetsz érte, hogy így legyen, akkor nagyon is tévedsz! Lehet nem is gondolnád, de a konyhádban is megtalálsz egy csomó olyan dolgot, amelyek nagyban befolyásolják fürtjeid épségét.

Tojás

Ha szeretnéd serkenteni hajad növekedését, akkor a tojás kiváló választás. Magas fehérjetartalma miatt nagyban hozzájárul a haj szerkezetének megerősítéséhez. Amennyiben van otthon ricinusolajunk, érdemes azzal összekeverni és a hajra kenni. Minél tovább hagyjuk fenn, annál jobb, de természetesen egy 10-20 perces hajpakolás is nagyon sokat segít. Amennyiben nem áll rendelkezésünkre ricinusolaj, egy kis olívaolajat belecsepegtetve hasonlóan tudjuk alkalmazni a pakolást.

tojás

Sárgarépa

A hajat nem csak külsőleg, de belsőleg is kell ápolni, amihez elengedhetetlen az A-vitamin. Sok sárgarépa fogyasztásával ezt azonban könnyedén pótolni tudjuk, emellett a zöldség tartalmaz béta-karotint is, ami szintén jót tesz tincseidnek.

bunch-of-carrots-480x320

Extra szűz kókusz olaj

Amennyiben a hajad száraz, és töredezett – azt könnyedén kezelheted kókusz olajjal. Mivel antioxidánsról beszélünk, a pakolás hidratálja a tincseidet, amitől puha tapintású lesz a hajad. Ha könnyen zsírosodó hajjal áldott meg a sors, akkor nem ajánlom ennek alkalmazását, ugyanis az olajtól sokkal rosszabb állapotba kerül.

 

coconut

Méz

Bár elsőre furcsának tűnhet ragadós állaga miatt, a méz mégis az egyik legjobb hajpakolás, ami nagyban elősegíti, hogy haj kellőképpen hidratált maradjon, így hajad sokkal egészségesebb lesz,  illetve gyorsabban is nő majd.

honey

Hagyma

A hagyma megelőzi a hajhullást, és serkenti a növekedést. Amennyiben ezt – kis darabokra vágva – összeturmixoljuk egy kis mézzel és olívaolajjal, és ezeket a hajunkra, illetve fejbőrünkre kenjük hetente egyszer, kis idő után elképesztő hatást érhetünk el.

onion

Kamilla tea

A kamilla teával természetes módon tudjuk szőkíteni hajunkat, anélkül, hogy azt bármilyen káros hatás érné. Persze ne várjunk rögtön a sötét barnából platina szőke hajat, de állandó használat mellett látható változást észlelünk mjad, akár 2-3 árnyalattal is képes kivilágosítani hajunkat. Készítsünk erős főzetet kamillavirágból, öntsük rá hajunkra és fejbőrünkre (miután langyosra hűlt) majd pár perc „száradás” után öblítsük le.

cup of chamomile tea with chamomile flowers

Sör

A sör is hasonlóan szokatlannak tűnhet mint a haj egészségét elősegítő szer, de mivel segít megőrizni fürtjeid hidratáltságát, illetve gazdag B-vitaminokban és fehérjékben – amelyek védelmezik a hajat a töredezéstől -, így bármennyire is furcsa, beválik. Az ujjainkat mártsuk egy pohár sörbe, majd dörzsöljük fejbőrünkbe és hajunkba, hagyjuk fél óráig hatni, majd mossuk meg a szokásos módon.

landscape-1431702498-beer-glasses