7 dolog, amin változtatnod kell a boldogságod érdekében

Mindenki boldog szeretne lenni – ez az egyetlen, amit biztosan tudunk. A boldogság minden egyén számára mást jelent: különböző céljaink vannak, eltérő pillanatokat értékelünk, ám vannak olyan dolgok, amelyeket általában rosszul csinálunk, és amíg nem változtatunk rajtuk, nem érezhetjük jól magunkat.

1. Hozzáállás

Mindennek az alapja a hozzáállás. Az embert a gondolatai határozzák meg – ha kétségekkel vágsz bele valamibe, nagy valószínűséggel nem fog sikerülni. Sokan nem képesek elhinni, hogy a problémáik ellenére ők is lehetnek boldogok, az igazság viszont az, hogy mindenkinek vannak gondjai, és kizárólag rajtunk múlik, hogyan viszonyulunk hozzájuk: túllépünk rajtuk, vagy hagyjuk, hogy felemésszenek.

large (3)

2. Szeress, hogy szerethessenek!

Ha a hozzáállás az alap, az első, és talán legfontosabb lépés az, hogy kibékülj önmagaddal. Az életedet, a testedet, a személyiségedet nem tudod lecserélni valamire, amit jobbnak hiszel – együtt kell élned vele még évekig, így a legjobb, ha elfogadod a helyzetedet, hiszen minden úgy jó, ahogy van. Szeresd magadat, hogy mások is szerethessenek, mert értékes vagy, és megérdemled, hogy ezt a többi ember is elismerje.

large

3. Panaszkodj kevesebbet!

Néha jólesik kiönteni a szívünket valakinek, beszélni a problémáinkról, és ezáltal megkönnyebbülni, de ha folyamatosan panaszkodsz, az a környezetednek és magadnak is ugyanúgy rossz. Ha folyamatosan a negatív dolgokra koncentrálsz, előbb-utóbb bevonzod őket, ha pedig mindezt szavakba is öntöd, csak erősíted a lehangoló gondolatokat. Próbáld meg ezentúl megkeresni mindennek a pozitív oldalát, és fókuszálj kizárólag arra!

large (2)

4. Szüntesd meg a zavaró dolgokat!

A káosz a szekrényedben, a felesleges hírlevelek a postafiókodban, a blúzod, amit csak azért hordasz, mert már megvetted, és csak utólag jöttél rá, hogy nem tetszik különösebben… Mind olyan dolgok, amik észrevétlenül bár, de befolyásolják a hangulatunkat. Szedd hát össze magad, és szánj rá egy kis időt, hogy kitörölj, megszüntess, kiiktass mindent, ami felesleges, zavaró, és amit nem szeretsz az életedben. Kemény munka lesz, de megéri végigcsinálni.

large (1)

5. Értékeld az apróságokat!

Az életedet sokkal szebbé teheted, ha megtanulod felismerni, élvezni és értékelni az élet apró örömeit, különleges pillanatait. Ehhez pénzre sincs feltétlenül szükséged, csupán nyisd ki a szemed! Reggeli kávé, frissen mosott ágynemű, egy kellemes parfüm illata, csicsergő madarak az ablakod alatt – mind egyszerű, hétköznapinak, átlagosnak tűnő dolgok, ám egytől-egyig hatással vannak a hangulatunkra, és szebbé varázsolják a mindennapjainkat.

aba110b73839efb1c3a4ebf8d2941804 (1)

6. Tűzz ki apró célokat!

Fontos, hogy legyenek nagyobb céljaink, amelyekért folyamatosan küzdhetünk, ám a sikerhez sokszor rögös út vezet, az újabb és újabb kudarcélmény pedig letör bennünket. Ülj le, és szánj egy kis időt arra, hogy kitűzz kisebb célokat is, így egyszerre csak egy lépésre kell koncentrálnod. Az apró sikerélmény is sikerélmény, ráadásul segít az önmegbecsülés javulásában. A legjobb pedig, ha utána meg is jutalmazod magad valamivel.

57d9bab40b4ecdeac4cfbb1df1ce7636

7. Tegyél minden napot különlegessé!

Mindenkinek van olyan ruhadarabja, sminkterméke, tárgya vagy receptje, amelyet különleges alkalmakra tartogat. Én azt mondom, az élet túl rövid ahhoz, hogy olyan dolgokat, amelyektől fontosnak érezzük magunkat, csak bizonyos napokra vagy eseményekre tartogassunk. Bátran tedd fel a kedvenc rúzsodat egy egyszerű bevásárláshoz is, ha ettől jobban érzed magad, vagy vedd fel a legcsinosabb ruhádat, hiszen a többi ember úgysem tudhatja, miért, vagy hova öltöztél ki. Az egyetlen, ami számít, hogy jól érezd magad.

large