7 konty a hét minden napjára

Mindenkinek vannak olyan időszakai, amikor utálja, hogy lóg a haja, kényelmetlen, túl hosszú, nem áll sehogy és még jó pár indok, amiért meg akar tőle szabadulni. Ezen napok átvészelésére tökéletesek a kontyok!

Nem, nem csak a “felcsomózomafejemtetejére” verzió létezik, nyugodjatok meg. Éppen úgy, mint a fonatoknál, itt is végtelen számú variációra van lehetőség, ha az ember kreatív és türelmes. Hogy néhány kezdő ötletetek azért legyen, amit később felturbózhattok, itt van rögtön 7 konty, amit könnyű elkészíteni, de mégis látványos!

Masni

Ha mondjuk a pénteki shopping délutánra készülsz a barátnőiddel, akkor ez a legjobb hajviselet, amit csak elkészíthetsz egy ilyen programhoz. Kicsit bonyolultnak tűnhet, de amint végignézed a videót, már neki is állsz majd. Nagyon fiatalos és nőies frizura, tavasszal mindenkinek ki kell próbálnia!

Csapd oldalra!

Az elegáns hétköznapokra és a szombat esti partira egyaránt tökéletes hajviselet, ha a szokásos fejtető konty helyett inkább oldalra készíted el. Ez lehet fonott, hajfánkkal készített vagy bármilyen, a hatását az fogja adni, hogy a fejed valamelyik oldalára készítetted el, közel a nyakadhoz. Szuper sikkes a végeredmény!

side bun

Alkalmi

Ha például esküvőre vagy keresztelőre készülsz, akkor kerüld a csapzott hatást és legyen a helyén a legutolsó szál is. Ennél a verziónál is jobban mutat, ha inkább a tarkódhoz közel készíted el, néhány tincset pedig ügyesen vezess keresztbe a fejtetőn az igazán alkalmi hajviseletért.

Félkonty

Igen, még mindig trendi, a fesztiválszezon előtt pedig ideje felfrissíteni róla az emlékezetünket. A hajad középső részét fogd össze a fejtetőn és kreálj belőle egy csinos kis kontyot, majd rögzítsd hajgumival vagy hullámcsattal. Itt egyszerűen “görcsöld össze” a hajad egy csomóba, minél kócosabb, annál jobban mutat majd! A leengedve hagyott rész lehet egyenes és hullámos is, ez már csak tőled függ.

hbun

Duplázz!

Tudjuk, kicsit gyerekes hajviselet, ezért a munkába nem ajánljuk, de hétvégére és délutáni programokhoz annál inkább! A két rész legyen egyenlően elosztva, hogy két egyforma nagyságú gombócot kapj a fejed tetején, a többi rajtad áll! A copfokat készítheted fonattal vagy csak simán felfésülve, úgy variálod, ahogyan a kedved tartja.

Fonott

Nekem ez a személyes kedvencem! Semmi földöntúli tudomány nem kell hozzá, csak az alap fonás technika, amit szerintem mindenki ismer. Fogd össze a hajad egy szoros lófarokba, minél magasabban a fejtetőn, majd fond végig a copfodat! Ha ez kész, egyszerűen tekerd a hajgumi köré a fonott lófarkat és rögzítsd néhány hullámcsattal! Nagyon tartós hajviselet, a fonat miatt pedig különleges is.

braided-bun

Kócos

Azaz messy bun. A legjobb, ha előtte kicsit tupírozol a tincseiden, hogy igazán zilált legyen a végeredménye. Több módon is készülhet, van, aki csak egy hajgumit használ hozzá, de van, aki ezt is hajfánkkal készíti. Nézzétek meg Zoella módszerét!

Ezzel meg is van a következő hét minden napjára a frizura ölet, ugye csajok? Próbáljátok ki mindet és válasszátok ki a kedvenceiteket, hogy ne legyen többé hajviselet gondotok!

A képek forrása: Pinterest