7 tipp, hogy könnyebben elaludj

Természetesen mindenki ismeri a technikát, hogy amennyiben bárányokat számolunk, könnyebben elalszunk. Van akinél ez a szokás is sikeres, de néhány kevésbé megszokott tippel valószínűleg ti is könnyebben elalszotok majd.

Pihenj napközben is egy kicsit!

Nagyon sok alvással kapcsolatos kutatás elveti a napközbeni alvást, de amennyiben redukáljuk azt néhány tíz percre, esetleg fél órára, és beépítjük ezt mindennapi rutinunkba, az nagyban segítheti az esti pihenést. Fontos, hogy ezt minden nap ugyanarra az időpontra, illetve inkább kora délutánra időzítsük.giphy

Felkelés után, minél hamarabb menj ki a szabad levegőre!

Miután felkelsz, ne fetrengj az ágyban fél órát, hanem menj ki, élvezd a napsütést, ugyanis a nap ereje segít a biológiai órádnak, így könnyedén be tudsz állítani magadnak egy rutint.marry

Ne ülj be a forró kádba lefekvés előtt!

Bár a forró fürdő ellazít, a szervezetnek mégis alacsonyabb hőmérsékletre van szüksége ahhoz, hogy el tudj aludni. Amennyiben mégis így teszel, azt lefekvés előtt 2-3 órával ütemezd be, így a testednek elég ideje lesz arra, hogy a megfelelő hőmérsékletre hűljön.

Gondoskodj a megfelelő matracról, párnáról!

Ez a két legfontosabb dolog ahhoz, hogy kényelmesen ki tud pihenni magad. Olyan matracot válassz, ami a te alvási pozíciódnak a legmegfelelőbb. Ugyanez mondható el a párnáról is; lehet, hogy neked akár több párnára is szükséged van, hogy jobban tudj aludni, ilyen esetben ne habozz, és vegyél egy másikat.

Ne kezdj el stresszelni!

Az alvás előtti fázis a legnagyobb én-időnk. Ugyanakkor fontos, hogy ne akkor gondoljuk át, hogy milyen problémáink vannak, min kellene változtatnunk, mert ezáltal biztosan lassabban alszunk majd el. Amennyiben az éjszaka közepén felkelsz, mert eszedbe jutott valami hasonló, nyugodtan tegyél az ágyad mellé egy tollat és egy füzetet, és írd ki magadból.bsleep

Minden nap eddz egy kicsit!

Tudjuk, hogy ez nem olyan egyszerű dolog, de ha minden nap mozogsz egy kicsit, az nagyban elősegíti, hogy később könnyebben elaludj. Menj el egy kicsit futni reggelente, vagy akár jógázz otthon.

Zárj ki minden zajt!

Vannak, akik televízió mellett alszanak el, vagy esetleg a légkondicionáló hangja zümmög alvás közben. Próbálj meg minden ilyen tényezőt minimalizálni, amennyire csak lehetséges, ugyanis ha eddig így aludtál, akkor könnyen lehet, hogy amiatt nem tudtál mégsem rendesen pihenni.

source