7 varázslatos unikornis koktél

Az vagy, amit megeszel!- tartja a mondás, és ha ez valóban így van, akkor már jó eséllyel unikornisként szaladgálunk, hiszen a csodálatos egyszarvú-ihlette finomságok gyakorlatilag már átvették az uralmat életünk felett.

Az unikornisos frappuccinok, torták, és tészta-kavalkád után most itt vannak az unikornis koktélok! 8 alkoholos egyszarvú-csoda várja, hogy elkészítsd őket, hidd el, az ízük is olyan mágikus, ahogy kinéznek!

Unikornis Margarita

22 ml lime-levet tölts bele egy kis üvegbe, és tedd félre. Egy jéggel töltött shakerbe önts 44 ml tequilát, 14,5 ml Triple Sec likőrt, 22 ml kék-borsó virág szirupot és egy csipet sót. Alaposan rázd össze, és öntsd egy kék jégkockákkal feltöltött margaritás pohárba. (A jégkockákat kék ételfestékkel színezheted be.) A tetejére tölts málna és görögdinnye ízesítésű szénsavas ásványvizet (pl. IZZE sparking water) és keverd össze. Díszítsd menta levelekkel és lime-karikával a pohár szélét, és végezetül óvatosan löttyints egy kis lime-levet a koktél tetejére, és voilá, a kék szín elkezd átváltani lilára és pinkre.

Utóbbi varázslat egy mágikus összetevőnek, a kék-borsó virágnak köszönhető, ami az ázsiai trópusokról származik, és ragyogó kék színben pompázik. Amikor valamilyen savval, pl. lime-mal találkozik, szép lassan lilára kezdi színezni az italt. A koktélvilágban ezt a tulajdonságát csak nem rég kezdték el használni, Amerikában pedig egyre nagyobb sikere van.izze-unicorn-margarita-4-1498237137

Kókuszos unikornis

Egy magas koktélpohár szegélyét forgasd meg vízben, majd itasd át rózsaszín csillámló cukorral, és töltsd fel jégkockával. Ezt követően adj hozzá 177 ml kókuszvizet és 60 ml Captain Morgan LocoNutot, vagy bármilyen más kókuszlikőrt. Keverd össze szívószállal vagy egy hosszú kanállal, és tölts bele 7 ml-t az élénkpiros grenadine szirupból, ami le fog ülepedni a pohár aljára. Végezetül permetezz rá 7 ml curacao likőrt, ez adja majd a felső réteg élénk kék színét. Díszítsd szivárványszínű csavart nyalókával, unikornis-szarv gyanánt.

Screen-Shot-2017-04-27-at-12.40.35-PM

Cosmo unikornis

Forgasd bele a martinis pohár szélét vízbe, majd mártsd bele színes, csillámló cukorkába, és tégy bele egy maréknyi színes vattacukrot. A shakert töltsd meg jéggel, és adj hozzá egyenlő arányban kékszőlő levet és vodkát. Rázd össze, és töltsd bele a martinis pohárba. Végezetül díszítésként tehetsz még rá vattacukrot és koronázd meg egy szivárványos szívószállal.

image-uploaded-from-ios-1485977272

Az unikornis

Egy jéggel töltött shakerbe tölts bele 60 ml gint, 14,5 ml lime-levet, ugyanennyi citromlevet, 22 ml szirupot és 1 bárkanálnyi eper sorbetet. Töltsd bele egy magas, öblös koktélpohárba. A tetejére készíts egy külön tálban Chantilly-krémet, ami nagyon könnyen elkészíthető: egy adag tejszínhabot addig keverünk kb. 1 ek. porcukorral, amíg kemény habbá nem válik. Ez lesz a hab a koktélunkon, de a történet itt még nem ér véget, mert ráadásként még adunk hozzá egy pici kurkumát és gyömbért, hogy adjunk neki egy kis színt is. Az elkészült habot kanalazzuk rá az italra, hintsük meg blue curacaoval, majd díszítsük színes cukorkákkal, ehető virágokkal és egy csavart szívószállal. Kész is!

6078eb60c5a725c79873c1857c149c07

A pelyhes unikornis

Egy széles, talpas koktélpohárba tegyünk egy maréknyi színes vattacukrot, majd töltsünk hozzá némi pezsgőt. Végezetül díszítsük még egy kisebb darab vattacukorral, a felhő-szerű hatásért.

gallery-1450719184-champagne-cotton-candy-1482356307

Rosés unikornis könnyek

Egy jégkockatartó rekeszeibe tegyünk apró, színes cukorkákat úgy, hogy minden résbe egyenlő arányban jusson, majd óvatosan öntsük fel a rekeszeket roséval. Egy egész éjszakán át hagyjuk megfagyni, majd az elkészült jégkockákat dobjuk bele egy pohár pezsgőbe. Egy színes szívószállal alaposan keverjük össze! A koktélunk olyan lesz, akár egy csillámló hógömb.

220ea771220b4d0e439b80798a7d51a1

Unikornis-szivárvány

Kis mérőpoharakba adjunk 6 csepp ételszínezéket a következő színekből, külön-külön: piros, narancs, sárga, zöld, kék és lila. Egyszerre csak egy színt használjunk, a színes vizet egyesével töltsük bele egy jégkockatartó különböző rekeszeibe. Ezt ismételjük addig, amíg meg meg nem telik minden rekesz egy színnel. Amint megfagyott a jég,  rakosgassuk bele a jégkockákat egy Collins pohárba, ebben a sorrendben: lila, kék, zöld, sárga, narancs és piros. Finoman rázzunk össze Absolut vodkát menta levelekkel és jéggel, majd óvatosan töltsük bele a szivárványos pohárba. Végezetül öntsünk hozzá egy kis szódavizet.

absolut-cocktails02-pride-6478-1495053861

Forrás: www.cosmopolitan.com