9 dolog, amit be kell szerezned az őszi szezonra!

Augusztus vége felé közeledve mindannyian megpróbáljuk kiélvezni a nap utolsó forró sugarait és még véletlenül sem gondolni a hidegebb hónapokra, azonban az üzletek polcain a leárazott holmik mellett lassan kezdenek megjelenni az új, őszi-téli kollekciók darabjai is.

Éppen ezért úgy gondoltuk, készítünk nektek egy listát azokról az alapdarabokról, amelyeket érdemes már most beszereznetek ha shoppingolni indultok! Nem utolsó sorban pedig ne felejtsetek el figyelni a legújabb trendekre színek és minták terén is!

Mutatjuk a szezon kedvenceit:

1. Szőrme

Legyen szó kiegészítőkről, vagy (a fázósabb lányok örömére) kabátokról, kétségkívül a szezon egyik legmenőbb darabja! A kifutókat idén élénkebbnél élénkebb színű műszőrmék árasztották el, így ha elég merész vagy, válassz egy színes darabot, amivel nemcsak  kitűnsz majd a tömegből, de a szürke őszi reggeleket is feldobhatod!

2. Bársony (cipő)

A bársony egy olyan anyag, ami luxust és királynői megjelenést kölcsönöz viselőjének, éppen ezért nem véletlen, hogy néhány éve töretlen a sikere és újra meg újra visszaköszön a legnagyobb divatházak kollekcióiban is. Az újdonság benne, hogy most nem csupán esti viseletnek ajánlott, de a lazább hétköznapi szettekbe is csempészhetünk bele némi sejtelmességet. Talán pont ezért döntöttek úgy a tervezők, hogy ebben a szezonban a lábbeliket is bársonyból dobják piacra. Irány beszerezni egy sportosabb változatot, ez ugyanis a legtrendibb!

3. A pöttyös az igazi

A vissza-visszatérő minta újra hódít és most, ha igazán trendi akarsz lenni, akkor a hagyományos fekete-fehér változatát választod!

4. Leopárdminta

A leopárd printet lehet szeretni vagy utálni, azt viszont mindannyian elismerhetjük, hogy egy igencsak karakteres mintáról van szó, éppen ezért folyton visszalopja magát a tervezők szívébe (és nem csak!). Természetesen a ruhadarabok mellett a kiegészítőkön is visszatért a kifutókra és most ugyanúgy viselheted a rohanós nappalokon, mint az átbulizott éjszakákon!

5. Klasszikus kockák

A pöttyök illetve a leopárdminta mellett az ősz kedvencei a 70-es éveket idéző kockák is, amelyek most kabátokon és a visszafogottabb stílusú miniszoknyákon köszönnek vissza, eleganciát kölcsönözve ezzel viselőiknek.

6. A vörös ötven árnyalata

Ha a színeket nézzük, akkor mindenképp a szezon egyik legkedveltebb és egyben legsokoldalúbb befutója a vörös. A színskála a vadító pirostól a burgundiig terjed, az már csupán a hangulatodtól függ, hogy éppen melyiket választod! Mindegyik garantáltan felforrósítja majd a hideg napokat!

7. Széles vállak

Nem általánosíthatunk, de blézerek terén most ez a menő! Kölcsönözzünk nyugodtan oversized darabokat a pasink, de akár apukánk szekrényéből is, amelyek enyhébb időben kabát helyett is tökéletesek egy irodai szetthez, de a farmer-póló kombinációkhoz is!

8. Western hatások

Gondolhatunk itt a csatos bokacsizmáktól kezdődően a bőrmellényekig mindenre; sőt még a nyár oly kedvelt kaktuszmintájáról sem kell lemondanunk! Röviden: bátran válassz olyan holmikat, amiket felvennél a Coachellára (ha végre lehetőséged lenne kipipálni a bakancslistáról)!

9. Metálos csillogás

Bizony, a fémes színek még mindig nem mentek ki a divatból és most a hétköznapi összeállításokba is nyugodtan becsempészheted, lazább darabokkal megszelídítve. Az ezüst a szezon tuti befutója!