9 fázis, amelyen minden hosszútávú párkapcsolatban túl kell esni

Még véletlenül se gondolja senki, hogy nálunk van a hosszútávú párkapcsolatok titkos formulája, hiszen minden ember más és minden emberi kapcsolat is más a maga szépségében (vagy ocsmányságában, kinek mi jut). Mindenesetre mi most megmutatjuk azt a 9 általános szakaszt, amin azért mind végiggyalogolunk ha elég sokáig kibírjuk valaki mellett.

1. A “Crazy In Love” fázis

Az a számotokra rém aranyos, mások számára veszettül bosszantó fázis, amikor a napotok nagy részét legszívesebben egymás nemi szerveinek közelében töltenétek és csak erre az egyetlen dologra és/vagy egymásra tudtok gondolni. Még véletlenül sem gondoltok egymás nem kívánatos tulajdonságaira, csak a szépet és csodálatosat figyelitek meg a másikban, minden más csak “izgalmas és érdekes köret”. Hajrá.

tumblr_mui73bplse1sj2qr4o1_500

2. A megismerő fázis

Avagy amikor végre kimásztok egymás szájából és testrészeiből, és elkezdtek egymással ténylegesen kommunikálni. Bővebben megismeritek a másik embert, a családját, barátait, gondolatait és nézőpontját, és a többi, és a többi.

giphy

3. A konfrontációk fázisa

Itt kezdődnek a veszekedések. Legyenek azok apróbb, vagy nagyobb konfrontációk, ne aggódjatok, úgyis hamar kibékültök még akkor is, ha ezt az évezred veszekedésének fogjátok fel – ezzel őrületbe kergetve mindenkit magatok körül.

tumblr_inline_ns0hbtfpjs1tri7aw_500

4. A rózsaszín köd után

Elkezditek tényleges valójukban látni a másikat, hogy kik ők és mit akarnak az élettől, és véleményt formáltok róluk. Itt kezdtek el azon gondolkozni, hogy hogyan is fognak beleférni a ti kis életetekbe, és hogy vajon tényleg van-e nekik hely a jövőtökben.

tumblr_mbaomi9wns1qkdght

5. A csiszolódás fázisa

Itt pedig, az előző fázishoz mérten, megpróbáljátok szépen belegyömöszölni a másikat a saját életetekbe – több-kevesebb sikerrel. Egyesek dominánsabbak a másiknál, mások éppen ellenkezőleg, abszolút alárendelik magukat a társuk akaratának, és vannak olyan párok is, akiknek mindkét tagjának személyisége egy bulldogéval egyenlő. Akárhogy is, gondolom mondanunk sem kell, ezt a fázist csak és kizárólag rengeteg kommunikációval, higgadt eszmecserével és kompromisszumokkal lehet túlélni.

tumblr_inline_nnwprprkhm1s6lw3t_500

6. A boldogság fázisa

Hogy is fogalmazzuk meg ezt a fázist – azok, akik nem úgy végzik az előző szakasz után, mint Jack miután Rose lelöki a méretes tutajáról, azok boldogan élnek míg meg nem halnak – de legalábbis a következő fázisig ellesznek.
Akik nem dominálták halálra párjukat, és megismerték a kölcsönös kommunikáció és kompromisszumkötések báját, azok most boldogan és nyugodtan tengetik mindennapjaikat a már megismert és elfogadott párjukkal.
Itt jönnek a képbe az összeköltözések, eljegyzések és a többi hasonló finomság.

giphy-1

7. A kétségek fázisa

Miután már több éve együtt vagy a partnereddel és már megvolt a “minden rendben van” érzés, természetesen elérkezik mindennek az abszolút kétségbe vonása, csak mert nők vagyunk.
Elkezdesz visszagondolni az exeidre és előző szerelmeidre, hogy vajon mit éreztél velük, vajon jobban szeretted-e őket, megvizsgálod mások párkapcsolatait és orvul összehasonlítod őket a sajátodéval.
Természetesen aggodalomra semmi ok, ezt a fázist is túlélheti a kapcsolatod, ha biztosítod magatokat afelől, hogy nem lustultok el és nem követitek ugyanazt a rutint, ugyanazokat a mindennapokat, ugyanazokat a monoton, semmitmondó tevékenységeket nap, mint nap. Sok sikert.

giphy-2

8. A szexuális igények fázisa

Hogy egészen pontosan fogalmazzunk, ez az a fázis, amikor vagy nagyon fel szeretnétek turbózni a szexet, vagy nagyon-nagyon lankad a lelkesedésetek iránta. Ami még nagyobb szívás ilyenkor, ha az egyikőtök az egyiket akarja, a másik a másikat, és ilyenkor elég csúnya megcsalások szoktak történni.
A jó hír viszont, hogy ha sikerül ezen is túllendülni és új, kreatív módokat találtok a szexuális igényeitek egymással való kielégítésére (kulcsszó: egymással), akkor nagyon boldogok lesztek.

large

9. A teljes bizalom fázisa

Ebben a szakaszban már nincsenek másodlagos gondolataid és kétségeid a partnered szándékai felől, abszolút és száz százalékosan megbízol benne és már-már előre meg tudod jósolni a viselkedését, annyira kiismerted. Az egyetlen pont, ahol rossz irányba indulhatnak a dolgok, az, ha biztosra veszed, hogy a partnered már csak a tiéd és úgyis együtt fogtok ellovagolni a naplementébe, és már nem igyekeztek meghódítani egymást újra és újra.

tumblr_inline_n4wmdqvphi1qh2kpf