9 mondat, amit a sminket viselőknek naponta meg kell hallgatniuk

Nem számít, hogy te csak néhanapján kipróbálsz egy kicsit élénkebb színű rúzst, vagy még a kisboltban is műszempillával jelensz meg, mindig van valaki, aki ki meri ejteni a száján ezeket a mondatokat. És igen, ezek általában apukák, nagypapák, fiú testvérek és egyéb hímnemű egyedek. Na jó, esetenként az anyukák is beszállnak.

Kinek akarsz tetszeni?

Kinek kellene? Bezzeg ha egy krumplis zsákban randalíroznék fel-alá a városban, senki sem dícsérne meg azért, hogy milyen ügyesen nem akarok tetszeni senkinek. De amint minimális erőfeszítést tesz valaki annak irányában, hogy kisminkelje magát, esetleg kipróbáljon egy élénkebb rúzst, az máris csak és kizárólag egy másik emberi lény miatt lehet?

tumblr_inline_mvewobuezk1qe4tmd

De te smink nélkül is gyönyörű vagy!

Nos, egyrészt: pontosan, örülök, hogy ezt tisztáztuk. Másodsorban pedig: Tényleg? Láttál te már egyáltalán anélkül? Mert akkor nem ezt mondanád. De rendben, tegyük fel, hogy makulátlan bőröm gyémántként ragyog a napfényben: attól még senki nem halt bele még egy kis alapozóba és korrektorba.

Nem is látszik, hogy van rajtad smink.

Ez valójában akár egy kedves bók is lehetne, ám sajnos ilyenkor a női agy tekervényei azon nyomban afelé veszik az irányt, hogy “Te jó ég, vajon ha nem lenne rajtam smink, milyen ocsmányul néznék már ki? Így is fél órát öltem abba, hogy ne látszódjon az a vulkanikus képződmény a homlokom közepén, és ez az ember még meri mondani, hogy erőfeszítéseimnek jele sincs? Köszi. Köszi szépen.”

tumblr_inline_mjpg3xqkda1rg4uy0

Honnan van neked erre energiád?

El nem tudod képzelni mire vagyok képes egy bögre kávé után. Még ezt az emberi ésszel felfoghatatlan nehézségű szempillaspirált is fel tudom olyankor applikálni a szempilláimra.

Miért érdekel ennyire, hogy kisminkeld magad?

Téged miért érdekel annyira az, hogy én kisminkelem-e magam vagy sem? Ha innen tekintünk a kérdésre, vajon kettőnk közül melyikünknek lehetnek mélyebben gyökerező problémái?

yourestupidshutup

Dehát ez annyira egészségtelen!

Valóban, köztudottan emberek százezrei halnak meg naponta alapozó túladagolásban. Nem beszélve azon szerencsétlenekről, akik meg véletlenül beledőlnek a saját sminkecseteikbe, vagy szemen döfik magukat a szempillaspiráljukkal. Kegyetlen világ ez a miénk.

Hogy tudsz ennyi pénzt elkölteni sminkcuccokra?

Elég könnyen, sajnos. Másrészt pedig, még mindig jobb sminkcuccokra költeni a pénzt, mint amfetaminra vagy alkoholra.

de0ze

Komolyan szükséged van 5 ugyanolyan színű rúzsra?

Nos, ezt csak akkor tudom meg, ha kipróbálom mind az ötöt, nemde?

Aki ilyen sok sminket visel, az nagyon kemény önbizalomhiányban szenvedhet.

Való igaz, úgy hallottam a pszichiátriai betegek 99.9 százaléka neurotikus sminkelő, honnan tudtad?
Az már más téma, hogy vajon mennyivel is lehetnek magabiztosabbak azok az emberek, akik fennhangon köszörülik a nyelvüket azokon a társaikon, akiket érdekelnek egy kicsit is a külsőségek.

dab5973a2c42f0bfa3cf277b4ab5af3b

Forrás