A 3 legjobb misztikus film, amit imádunk

A rejtélyes, természetfeletti erőkre utaló eseményeket egymásba szövő alkotások mindig is népszerűek voltak a misztikus filmeket kedvelők körében. Most olyan régi és új műveket ajánlunk nektek, amelyekben a misztikum jól megfér más műfajokkal együtt is egy filmen belül.

Lássuk a legjobbakat!

Az Eastwicki-i boszorkányok

Kezdjük az elején: egy 80-as évekbeli klasszikussal, ami soha nem megy ki a divatból. Hol máshol játszódhatna a történet, mint egy Isten háta mögötti kisvároskában valahol New England környékén. Itt él a három különleges képességgel megáldott barátnő, akik különböző módokon veszítették  el férjeiket. Alexandra, a fekete hajú magabiztos szobrásznő; Jane, a vörös hajú, de félénk csellótanárnő, és Sukie, a különösképpen termékeny újságírónő. Csütörtök esti összejöveteleik során lassan rájönnek, hogy különös képességekkel rendelkeznek. Mi másra is használhatnák hatalmukat, mint hogy megidézzenek egy rejtélyes idegent. Ám arra egyikük sem számít, hogy hívásukra talán maga az ördög érkezik meg az áhított férfi személyében. A film olyan szereplőket vonultat fel mint Jack Nicholson, Cher, Michelle Pfeiffer és Susan Sarandon.

1118full-the-witches-of-eastwick-screenshot

Csillagok között

Az elmúlt évek legjobb tudományos fantasztikus kalandfilmje, Matthew McConaughey és Anne Hathaway főszereplésével. A film rendezője Christopher Nolen felvonultatja az elméleti fizika megválaszolásra váró kérdéseit a világűrről, valamint a zsákutcába jutott emberiség lehetséges menekülési útvonalait. Egy csapat elszánt tudós az emberiség megmentésén fáradozik. A megfelelő bolygó felfedezése jelentené a menekvést a Föld lakók számára. Cooper vállalkozik az expedíció vezetésére, annak ellenére, hogy itt kell hagynia fiát és lányát, a matematika és a fizika iránt különösen fogékony Murph-öt. A kislány szobájának polcán a könyvek egyik nap mozogni kezdenek. De vajon mit akarnak mondani a kislánynak? Egy igazán szívszorító film amely az apa – lánya kapcsolat viszonyait boncolgatja, a múlt, a jelen és a jövő, valamint a tér és az idő különös korlátait átalakítva.

http://m.cdn.blog.hu/sm/smokingbarrels/image/interstellar-feat.jpeg

Halhatatlan szeretők

Természetesen napjaink hősei a vámpírok sem maradhatnak ki a top hármas listánkból. Sikerült túllépnünk a közhelyeken,  az olyan remekműveken, mint az Interjú a vámpírral című lenyűgöző alkotás és nem utolsó sorban Brad Pitten, aki tökéletes alakítást nyújtott ebben a filmen is. Egy olyan filmet hoztunk most nektek, ami minden vámpír és misztikus film imádó ízlésének megfelel, a Halhatatlan szeretőket. Adam (Tom Hiddleston) egy visszavonult vámpír, aki a sötét Detroit-ban zenészként tengeti életét. Egy váratlan napon újratalálkozik élete szerelmével Eve-vel (Tilda Swinton), aki hátrahagy mindent csak, hogy ismét Adammal lehessen. A szerelmeseket meglátogatja Eve bajkeverő húga, aki váratlan eseményeket hoz életükbe, köztük a rég elfeledett halál sejtelmes fátylát is meglebegteti.

http://magazin.apertura.hu/files/2014/05/onlylovers2.jpeg