A 3 legjobb sci-fi film

A technika rohamosan fejlődik, egyre nagyobb hatással van a társadalomra és az egyénekre. Melyikünket ne foglalkoztatná a kérdés: vajon milyen hatással lesz ez a távoli jövőre? Milyen sorsra jut az emberiség? A sci-fi filmek merészen vetítik elénk a változatos jövőképeket. És mi pontosan ezért szeretjük őket.

Lássuk a három legjobb sci-fi filmet!

Avatar

A Titanic után James Cameron nem rendezett igazán eget rengető, nagyszabású filmet, egészen az Avatarig. A 2009-ben bemutatott sci-fi meghozta számára a második nagy sikert is, amit joggal várhattunk el tőle, hiszen 237 millió dolláros költségvetéssel dolgoztak. Rengeteg új technikai trükköt találtak ki, ami javarészt maga Cameron fejéből pattant ki. De lássuk miről is szól a történet! A 22. század közepén járunk. A Föld haldoklik. Az egyetlen megoldást a túlélésre egy Pandora nevű hold jelenti. A buja növényzet és az állatok mellett azonban egy humanoid faj a na’vik is otthonuknak tudják a Pandorát. Három méter magasak, kékek és térdhajlatig élő farkuk van. Nyelvük és kultúrájuk felfoghatatlanul különbözik az emberétől. Ebbe a közegbe érkezik meg a deréktól lebénult háborús veterán, hogy egy titkos küldetést teljesítsen. A technikának köszönhetően egy új  na’vi testben, de régi agyát és emlékeit megőrizve illeszkedik be a természeti lényeg közé, ahol hamarosan szerelembe esik. De vajon ez a szerelem elég erős ahhoz, hogy happy enddel végződjön a történet?

meg-tobbet-kesik-az-avatar-2-03130658

 Felhőatlasz

Ha hiszel abban, hogy az emberi tettek és létek az idő és tér határait átlépve kapcsolatban állnak  egymással, akkor ez a film a kedvenceid közé fog tartozni! Egymásba fonódik  múlt, jelen és jövő. A lelkek tér és időkapukon vándorolnak akár a végtelen égbolton a felhők. Látszólag hat egymástól különálló életútnak lehetünk a tanúi.  Adam Ewing ügyvéd kalandjait követhetjük egy tengeren hányódó bárka fedélzetén a 19. században. A 30-as évekbe repülve egy hányattatott sorsú fiatalember megpróbáltatásainak lehetünk a tanúi. A 70-es években egy újságírónő nyomoz egy atomenergia projekt után, míg napjainkban egy idősödő könyvkiadót figyelhetünk.  Majd a távoli jövőben egy emberi klón próbál meg kitörni a saját maga és a mások által rákényszerített szabályok alól. Végül de nem utolsó sorban egy helyi törzsfőnök is megjelenik a történetben aki saját démonaival küzd. Hogy mi magunk irányítjuk-e a sorsunkat vagy valamilyen külső erő hat rá, döntsétek el a film megnézése után!

http://i.lv3.hbo.com/assets/images/movies/cloud-atlas/cloud-atlas-1920.jpg

Gattaca

Egy disztópikus jövőt lefestő sci-fi film, mely az eugenika által kasztokba sorolt társadalomban játszódik. A gyermekek többsége mesterséges megtermékenyítés útján, a lehető legjobb zigóta kiválasztásával születik. Vincent azon kevesek egyike akik természetes úton fogannak meg. Diagnózisa szerint nem tökéletes és előreláthatólag 30 éves koráig fog élni. Esélytelen, hogy karriert csináljon egy olyan világban ahol valós probléma a gének meghatározta diszkrimináció. Űrhajós akar lenni, ezért üzletet köt Jerom-mal. A férfi vérét, vizeletét, haját, személyiségét használja fel, hogy bejusson a programba. Egy nap azonban váratlan gyilkosság történik, megölik a Titánra induló program vezetőjét. Vincent szempilláját megtalálják a helyszínen. Vajon a férfi minden álma és áldozata kárba vész?

http://cdn32.sptndigital.com/sites/uk.smc/files/ct_movie_f_primary_image/gattaca_prog_1600x900.jpg