A 8 legjobb karácsonyi dal

Az ünnepi időszak nem az igazi a hagyományos karácsonyi slágerek nélkül, legyen az 20 éves dal vagy éppen tavalyi.

Én, mint a legnagyobb karácsony-rajongó, ismerem a legjobbakat, minden stílusban, így miért ne mutatnám meg nektek is? Háttérzajnak nagyon jól használhatóak a sütés-főzés, díszítés és csomagolás közben, sokkal inkább megadják a hangulatot az egész tevékenységnek. Hogy melyek a legjobbak? Hát ezek!

Idina Menzel & Michael Bublé – Baby It’s Cold Outside

A klip, az előadók, a hangulat, a báj…. érdemes meghallgatni és a videóklipet is nézni hozzá, olyan szívmelengető! Michael Bublé hangját azt hiszem ki sem kell emelnem, tökéletesen búgó hangszíne nagyon illik ehhez a dalhoz. A két gyermek nagyon édesen meséli el a dal történetét, nézzétek csak!

Train – Shake up Christmas

Ha valahová illik ez a dal, akkor egy karácsonyi baráti összejövetelre. Lendületes és dallamos, nem az a tipikus csilingelős karácsonyi, éppen ezért uniszexnek is mondanám, erre a pasik sem mondhatják, hogy ez már sok. Vigyázat, nagyon fülbemászó!

Josh feat. Jutta – Szép Karácsony 

A magyar számokat se hagyjuk ki! Nekem például ez a legkedvesebb karácsonyi muzsikám, egyszerűen annyira boldog a hangulata, hogy bárkit mosolygásra késztet – próbáljátok ki!

Bereczki Zoltán – Szinetár Dóra: Ajándék

Újabb hazai kedvenc, s bár a páros már nincs együtt, imádni való a klipben az összhang! A dal mondandója is nagyon figyelemre méltó, hallgassátok!

Wham! – Last Christmas

Az igazi és megismételhetetlen, tagadhatatlanul karácsonyi dal! Ezt mindenkinek kötelező megismernie és bár számtalan feldolgozás készült már belőle, az eredeti a legjobb. Ha még nem ismertétek, gyorsan pótoljátok!

Leona Lewis – One More Sleep

Ez az alig néhány éves dal azonnal megszerethető, igazán hozza az ünnepi hangulatot, Leona hangját pedig nem lehet nem szeretni. Tökéletesen leírja az izgatott várakozást és a klipnek is nagyon jó hangulata van.

All I Want For Christmas Is You

A legjobb feldolgozása az ikonikus Mariah Carey dalnak! Justin Bieberrel közösen remekül új köntösbe bújtatták ezt a karácsonyi dalt és igazán friss, mégis ünnepi szerzemény lett belőle. Tudom, unalmas már olvasni, de itt is pazar lett a klip hozzá.

Dean Martin – Let it Snow!

Olyan filmbéli aláfestő zene ez, de annyira varázslatos. El tudom képzelni a karácsonyi vacsorákhoz és a fadíszítéshez is, annyira nyugodt dallam. Milyen régi és mégis mennyire időtálló!

 

Remélem sikerült meghozni az ünnepi hangulatot!