A 9 legjobb animációs film – 1. rész

Az animációs filmek mindig is népszerűek voltak, hiszen ilyenkor a fantáziavilág megvalósításának nincsenek korlátai. Még mindig népszerű az az előítélet, hogy ezek az alkotások gyerekeknek szólnak. Mi most ledöntjük a korlátokat és bebizonyítjuk nektek, hogy az animációs filmek komoly témákat is feldolgozhatnak.

Ha kíváncsiak vagytok tippjeinkre, olvassatok tovább!

A vörös teknős

A tavalyi év egyik legnagyszerűbb animációs alkotása A vörös teknős volt. A nyolcvan perces szöveg nélküli film vizuálisan érzékelteti velünk a minket körülvevő világ nagyszerűségét. Mindezt úgy, hogy a zenén kívül olykor – olykor csak egy vidám nevetés vagy dühös kiáltás hallatszik.  De térjünk is át a történetre! Az első pár percben még a veszély érzése lesz úrrá a nézőn. Egy férfi hánykolódik az óceánban, a hullámok összecsapnak a feje felett. Hol elmerül, hol felbukkan a felszínen. A hajótörött férfit végül partra mossa a víz. Nem tudjuk, hol ér szárazföldet, ahogy azt sem, hogy ki ő, honnan jött és hová tartott. A túlélő hamarosan felfedezi a sziget élővilágát, miközben különös kapcsolatot alakít ki a tengerből időközönként felbukkanó vörös teknőssel. Majd hamarosan egy újabb szereplő is részese lesz az életének. De hogy ki ő és milyen kapcsolatba kerül főhősünkkel az maradjon titok! Egy lenyűgöző film a természet körforgásáról. Kihagyhatatlan!

http://static.est.hu/kepek/313/1024/313625_1024_a_voros_teknos__17_.jpg

Chihiro Szellemországban

Chihiro egy tízéves kislány, aki a szüleivel új városba költözik, bár egyáltalán nincs kedvére az új lakhely. Az odavezető úton a család eltéved. Kíváncsiságból egy szűk alagúton sétálnak át, és ezzel tudtukon kívül egy szokatlan szellemvilág kellős közepébe csöppennek. Az üres utcákon fejedelmi lakomáktól roskadoznak az asztalok, az éhes szülők mohón falatozni kezdenek az ételekből, ám hamarosan disznóvá változnak, amikor megjelennek az eredeti vacsoravendégek. Az eldugott Szellemország lakói ősi istenek és más csodalények, akiknek egyetlen uralkodója Yubaba a végtelenül gonosz boszorkány. A kislány csak akkor mentheti meg a szüleit, ha Yubaba szolgálatába áll. De vajon sikerrel jár-e?

http://elfnet.hu/images/kikapcsolodas/celluloidmesek/rajzfilmek/chihiroszellemorszagban/chihiroszellemorszagban_zeniba.jpg

Fel!

A 78 éves Carl Fredericksen magányosan tengeti mindennapjait felesége elvesztése óta. Az idős ember házára szemet vet az az építészeti társaság, amely a környék telkeit felvásárolta.  Carlt azonban odakötik a feleségével közös emlékek, ezért esze ágában sincs eladni az épületet. Egy napon arra az elhatározásra jut, hogy beteljesíti felesége álmát, és elutazik a világ legnagyobb vízeséséhez. Kihasználva egykori léggömbárus tapasztalatát egy éjszaka alatt fellufizza a házat. Reggel felemelkedik vele a levegőbe és elindul élete legnagyobb kalandjára, ahová egy potyautas kisfiú is elkíséri. Persze semmi sem egyszerű, így útja során számtalan kalandon és nehézségen kell átesnie, hogy elérje célját.

http://sites.psu.edu/gretalindsley22/wp-content/uploads/sites/28954/2015/08/pixar.jpg