A 9 legjobb fantasy film – 1. rész

Mindannyiunkban ott lakik a gyermek, legyen az idős vagy fiatal. És valljuk be mi más tudná jobban előhozni a gyermeki énünket, mint a fantasy filmek. A mese, a varázslás, a titokzatos lények, egy másik különleges világ elvezet bennünket a lelkünk azon zugába, amit nem mindig engedünk megmutatni.

Következzenek most a legjobb fantasy filmek, egy kis csavarral! Most ugyanis olyan filmeket hoztunk nektek, amelyeknek minden esetben gyermek a főszereplője és a gyermeki lélek tisztasága a központi eleme.

A Faun labirintusa

A rendező Guillermo del Toro neve a filmrajongóknak a Pokolfajzat és a Penge 2 című filmekből lehet ismerős.  1944-et írunk, Spanyolországban a háború éppen véget ért, de a hegyekben még harcolnak a gerillák. Ebben a miliőben ismerhetjük meg a tizenegy éves Oféliát, aki apja halála után terhes édesanyjával érkezik meg a sötét erdő által körbevett malomba, anyja új férjéhez, a csöppet sem jó szándékú Vidal kapitányhoz. A valós világ és a fantázia világ kettősségével játszik a film. A kislány a mindennapi szenvedések elől, a ház mögött lévő rejtélyes labirintusba menekül, ahol egy mesebeli figura meggyőzi arról, hogy egy régi mágikus királyság elveszett hercegnője. De hogy semmi ne legyen olyan egyszerű Oféliának ki kell állnia három próbát. Vajon sikerül neki?

https://sg.hu/kep/2007_03/pan2.jpg

Az aranyiránytű

A Gyűrűk Ura producere be akarta bizonyítani, hogy Peter Jackson nélkül is tud filmet készíteni. Sokak szerint nem sikerült neki! Mi viszont azt mondjuk mindenképp érdemes megnézni Philip Pullman fantasy eposzából készült filmet. Lyra árva kislány, mégis a Jordan College lakója. Egyedüli látogatója és gondviselője a kalandos életet élő nagybátyja Lord Asriel. Persze ez a történet sem lenne teljes a gonosz mindent átfogó ereje nélkül. A Magisztérium sötét képviselői átkos gyerekeket rabolnak, köztük Lyra legjobb barátját Rogert is. Az a hír járja, hogy Északi sarkra viszik őket és ott különös dolgot tesznek velük. Ha kíváncsi vagy hogy mit, és mindehhez mi köze a boszorkányoknak, a páncélos medvéknek és a daimonoknak, akkor már indíthatod is a lemezlejátszót!

https://filminvazio.com/wp-content/uploads/2017/03/Az-arany-ranytu.jpg

A Holdhercegnő

Ebben a filmben ismét egy kislányé a főszerep. A tizenhárom éves Maria szülei halála után kénytelen hátrahagyni addigi  fényűző életét. Öröksége a tömérdek adósságon kívül egy réges-régi könyv. A titokzatos nem mindennapi lapokon két család régóta húzódó versengésé elevenedik meg.  A Merryweather és De Noir család között folyik a harc a Hold varázsgyöngyeiért. Maria kutatni kezd és egyszer csak a történetben találja magát. Manókkal, fekete oroszlánnal és még sok más mágikus lénnyel találkozik. De nem sejti, hogy kevés ideje van hátra, hogy kibékítse a két családot. Ha nem sikerül időben békét kötni elveszik minden.

https://filmtrailer.hu/wp-content/uploads/holdhercegno.jpg