A ’90-es évek ikonikus szettjei egyenes a filmvászonról

A ’90-es évek újra divatba jöttek. Nem ez az első eset, hogy a divattervezők a régi múltba nyúlnak vissza inspiráció gyűjtés céljából, de úgy tűnik, hogy a divattörténelem egyik legvitatottabb időszaka nagyon közel áll a tervezők szívéhez, mert szinte képtelenek elszakadni tőle.

90esevek7

A ’90-es évekre sok mindent lehet mondani, jót és rosszat egyaránt. Amíg valaki oda és vissza van ezekért az évekért és legszívesebben most azonnal beugrana egy időgépbe, hogy visszarepülhessen a holdjárók és a glitteres felsők világába, mások inkább abban reménykednek, hogy egy nap valami csoda folytán kitörlődnek az emberek emlékezetéből ezek a szörnyű évek.

Most viszont szeretnénk egy kis nosztalgiázásra invitálni benneteket, hogy együtt elevenítsük fel a ’90es évek legragyogóbb szettjeit – értsük ezt akár jó vagy akár rossz értelemben.

Szőkébe nem üt a mennykő

A Szőkébe nem üt a mennykő című film ikonikus buliruhája valószínűleg mindenkinek beleégett a szemébe, ha legalább egyszer is látta ezt a filmet. Sokan még most is szívesen választják farsangi vagy halloweeni jelmeznek. Másra talán nem is jó, csak ijesztgetésre. Nehezen tudnánk elképzelni, hogy ma így induljunk neki az éjszakának.

90esevek

Tiszta románc

A Tiszta románc-ban felbukkanó szettekben minden megtalálható, amit még véletlenül sem szeretnénk viszont látni a ruhaüzletek polcain. Neonszínű állatminták és túlméretezett kiegészítők? Köszi, de nem!

90esevek2

Nyakunkon az élet

A Nyakunkon az élet hatalmas kultuszfilmként híresült el, amivel szinte minden fiatal azonosulni tudott a ’90-es években. Úgy érezték, végre egy film, ami kendőzetlenül bemutatja a helyzetüket és kimond mindent helyettük. A filmben feltűnő virágmintás ruhák, hosszú ballonkabátok és telitalpú szandálok láttán nincs az az ember, aki ha egy pillanat erejéig is, de ne kezdené el hiányolni a régi szép időket.

90esevek3

Empire Records

Miniszoknya bakanccsal? Túlméretezett kockás pulcsik? Dereng már? Ó, igen, azok a ’90-es évek! Szerencsére az Empire Records ezt is megörökítette nekünk a filmvásznon. Jane szettjéről messziről üvölt a kor ízlésvilága.

90esevek4

Pretty Woman

Melyik nő ne imádta volna a Pretty Woman-t (Micsoda nő!), a valóságos tündérmesét?! A mesébe illő igaz szerelmen kívül viszont a ’90-es évek minden szemérmetlenségtől mentes utcai divatját is tökéletesen tükrözi. A magas szárú latex csizmák és sokat sejtető miniruhák, tipikus ’90!

90esevek5

Lehet utálkozni és hálát adni az égnek, hogy elmúltak ezek az idők, de el kell ismerni, hogy mindenkire nagy hatással voltak ezek az évek, beleértve a mai divattervezőket is, akik még a mai napig sem voltak képesek végleg búcsút inteni a század előtti időknek. És talán soha nem is fogunk. A ’90-es évek bennünk fognak élni, a szívünkben, utálatban és szeretetben egyaránt.