A business casual öltözködés alapjai

Mindannyian imádjuk a divatot, azonban valljuk be, vannak olyan álmos reggelek, amikor a fáradtságot csak tetézi az az elszomorító felismerés, hogy megint tanácstalanul állunk az aznapi irodai szett összeállítása előtt.

Jól megválasztott alapdarabokkal ez nem fordulhat veled elő. Ezek a ruhák és kiegészítők pont azért tökéletesek, mert gyakorlatilag mindenhez passzolnak, és valószínűleg még akkor sem nagyon tudnál mellé lőni, ha egyik reggel még félálomban lépnél ki az utcára. A business casual lényege az, hogy olyan csinos darabokat öltesz magadra, melyek kényelmesek, de egy kicsit “lazábban elegánsak”. Azért is fogalmazunk így, mert sokak számára az irodai öltözködés egyenlő a szürke kiskosztümmel, az pedig a szürke kisegér léttel, és máris mehetünk sírni egy sarokba az irodában kínzó önbizalomhiányunkban. Szerencsére változott már annyit ez a terület is, hogy a divat őrültjeinek is bőségesen van szívet melengető alternatíva.

d5bda6a6c6c2aa01cb572066ae0275a8

Az egyik legfontosabb: a cipő

Sokan úgy tartják, hogy egy cipő sok mindent elárul a viselőjéről. Ezzel lehet egyetérteni vagy sem, az biztos, hogy egy komoly irodában feltehetőleg nem leszel kiemelten csinos a kedvenc szegecses Converse tornacipődben, tehát mindenképpen kell néhány elegáns variáció. Ehhez nem kell kínzó tűsarkakon tipegned, hiszen sem a fájó lábujjak, sem pedig egy nyolc órás tipegés nem hozzák meg a plusz munkakedvet egy stresszesebb munkanapon. Tökéletes opció a már oly régóta berobbant és szeretett balerina cipő, vagy ott van a másik divatos kebelbarátja, a slip-on is.

f4be970469b16a01d7fed3bfd052a26a

Természetesen kötelező beszerezni egy kényelmes fekete magassarkút is, de mindenképpen olyan típust válassz, amit tényleg kényelmesnek érzel. Nem is hinnéd, mennyire elegáns hatást kelthetsz egy nude változattal. Ha nem tudsz választani a két szín közül, mindenképpen őt válaszd!

ededa61cc518b7efa0489e47cf1bea7b

Ingek és blúzok

Az biztos, hogy elegáns és irodába való hatást nem a kedvenc cuki csillámpónis pólóddal, hanem egy szép felsővel fogsz elérni. A lényeg ennél a pontnál csak annyi, hogy kerüld a harsogó színeket (értsd: neonzöld), a kivágott és sokat mutató darabokat, és a nem irodába való mintákat. A business casual bőven enged annyit, hogy akár kockás, csíkos vagy pöttyös inget öltesz magadra reggel, akár egy különlegesebb vállú,  egyszerű fehér blúzt, megfelelő alsó öltözettel kombinálva nagyon csinos leszel. Kitűnő választás beszerezni fehér, fekete, mogyoróbarna, bézs, nude és mustársárga színekből.

32f34ed00ffe95858992c371e9d54baa

Szoknyát minden nőnek!

Tény és való, hogy egy nadrág kényelmét nem sok minden múlhatja felül. Ebben szaladunk a busz után, ebben ácsorgunk perceket a megállókban, és egyébként is többet takar testünk alsó feléből, mint bármi más. Néha napján viszont megérdemli az a csodálatos női lélek, hogy ne csak egy szép táskával, egy régóta vágyott magassarkúval, de egy szuper csinos és elegáns szoknyával is kényeztessük a mindennapjainkat. Tökéletes választás irodába egy egyszínű ceruzaszoknya egy mintás blúzzal, vagy egy magasított derekú, térdig érő darab egy csinos inggel és megfelelő kiegészítőkkel. Arra figyelj, hogy a harisnya viselése – a 40 fokos hőséget leszámítva – ebben az esetben elvárt.

7bca9d34c4aaed101a0ac31418c7f7d3

A nadrágok

Eltekintve attól a két dologtól, hogy ne szaggatott farmert válassz és ne viselj irodába nem illő mintákat és színeket, gyakorlatilag végtelen variáció lehetséges. A fekete nadrág természetesen olyan alapdarab, amiből érdemes egyből többet is beszerezni, mert az egyik legfontosabb kelléke egy business casual ruhatárnak. Hosszát tekintve lehetőleg vagy hosszú, vagy bokáig érő legyen. Fantasztikus szettet lehet összeállítani egy magasított derekú, élére vasalt nadrággal is.

4966591ec9dc45711185a94fe460f6f2

Kiegészítők

Az irodai élet nélkülözhetetlen kelléke egy tökéletesen megválasztott táska. Az ékszerek viselésére nyilván nem kötelezhető senki, de ha te is kedveled őket, akkor természetesen ügyesen kell kombinálnod a viselt ruhadarabokkal. Ha például egy feltűnőbb blúz van rajtad, akkor kerüld a hangsúlyos ékszereket – egy egyszerű fehér inget viszont gyönyörűen fel lehet dobni egy színes nyaklánccal. Játszadozz velük, tapasztald ki, mi mihez passzol leginkább, a lényeg csupán a mértékletesség betartása.

7afe535637d8bfec66aa5c97a0c96f21

A képek forrása: Pinterest