“A divatot meg lehet venni, a stílust birtokolni kell!” – Outfit Szabinától

A minap beírtam a Google-ba (amit én csak nemes egyszerűséggel guglizni szoktam, ha netán a jövőben így írnám le, előre is elnézést kérek érte) a “divat“, valamint az “idézet” szavakat. Nem is tudom miért, inkább csak érdekelt, hogy a “nagyok”  hogyan vélekednek erről az egész világot behálózó művészeti ágazatról. Az első találatban már benne virított Coco Chanel egyik szállóigéje, amit már korábban is olvastam, de most valamiért annyira mélyen belém ivódott, hogy úgy gondoltam ezt adom legújabb cikkem, vagyis inkább outfitem címének.

Már a korábbi írásaimban kifejtettem, hogy bizony pénzért nem tudunk stílust venni, úgyhogy ebbe nem is igazán mennék bele, inkább csak azon tűnődtem mostanság, hogy mennyire szuper dolog az, hogy a divat folyamatosan ismétli önmagát. Nagyon ritkán éljük meg azt, hogy valami újat kapunk. Ha ez mégis megtörténik, akkor pedig biztos, hogy két éven keresztül kiégeti a szememet az utcán minden egyes percben. Ilyenek vagyunk, ami beválik azt aztán erőteljesen alkalmazzuk. Néha talán túlságosan is…

Mostanában sokat olvasok arról, hogy a divatban érvényes a “mínusz 20″ éves szabály. Nem tudom ti hallottatok-e róla, de a lényege annyi, hogyha visszatekerjük az idő kerekét 1992-re, tulajdonképpen olyan ruhákat, cipőket láthatunk az embereken, amikből napjainkban különböző divatházak inspirálódtak, új kollekcióik készítésekor

Miért jutott ez eszembe mostani összeállításom kapcsán? Mint látjátok a terepszínű nadrág, amit én is viselek, újra virágkorát éli, persze a military stílus minden ősszel tombol. Eddig valamiért irtóztam tőle, aztán rájöttem, hogy körülbelül egy 10 évvel ezelőtti emlékem miatt. A kedvenc khaki színű trapéznadrágom egy félresikerült lépésem során (persze pont a suli legmenőbb srácának orra előtt) kiszakadt a térdén. Sose felejtem el, annyira sírtam, hogy mi lesz velem, amiért meg kell válnom tőle. Aztán hirtelen megláttam a szekrényem aljára süllyesztett, keresztanyámtól kapott “huhh de divatos ruhák” feliratú dobozt, abban is egy terepmintás pólót. Azonnal megvilágosodtam, és rohantam anyukámhoz, hogy varrja fel nekem a nadrág mindkét térdrészére ezt a mintát. Amikor elkészült, nagyon büszke voltam magamra, hogy micsoda kreativitást tudtam produkálni, másnap azonban jött a feketeleves, hiszen mindenki agyon cikizett, hogy mennyire “égő, ciki és gáz” ez a minta. Akkor annyira elkeseredtem, hogy utána soha nem vettem fel azt a nadrágot, persze mondanom se kell, hogy rá fél évre az akkori divat hatására mindenki terepszínben cirkált.

Gondoltam a mostani szerelésemmel kicsit levetítem Nektek a manapság futó legszélesebb körben elterjedt trendeket. Így nem maradhatott ki a halálfej, a szegecselt bőrkabát-táska, a military stílus, valamint kiegészítésképpen a piros sem. Na és persze az aviator napszemüveg, ami nekem személyes kedvencem. Mellesleg az egyetlen és első olyan szemüvegem, amit nem törtem össze két hét után. Szerintem egymásnak teremtettek minket, mert a 22. születésnapom óta elválaszthatatlanok vagyunk.

Szóval igen, gondolom Ti is észrevettétek, hogy amiket régen viseltetek, újra és újra felbukkannak. Én például nap mint nap végighallgatom a család idősebb női tagjaitól, hogy “ohh, hát ilyenem nekem is volt“. Én meg persze visszavágok, hogy “eszetekbe juthatott volna félretenni őket, csak csupán pénztárcakímélés céljából“. Egyébként az utóbbi időben foggal-körömmel ragaszkodok a már nem használt ruháimhoz is, hiszen megfogadtam, hogy a leendő lányomnak zsákszámra fogom őket félretenni. Talán egyszer értékelni fogja, hogy fiatalon és (vásárlásfüggőségben szenvedőként) gondoltam rá.


Bőrkabát: Pull & Bear
Skull felső: Bershka
Nadrág: Pull & Bear
Cipő: Bershka
Táska: Mango
Aviator szemüveg: Ray Ban
Kiegészítők: Pull & Bear