A H&M 2014-es tavaszi kollekciója

A H&M bemutatta legújabb tavaszi kollekcióját, melyet elnézve biztosan izgalmas tavasznak nézünk elébe a hűvös tél után. Lássuk milyen volt a bemutató és milyen részletek teszik különlegessé az új kollekció darabjait!

DSC_2146_lhH&M női, férfi és home 2014-es tavaszi kollekció bemutatója a márka showroomjában került megrendezésre, ahol finom italok és ételek mellett mustrálhatták végig a legújabb ruhákat és kiegészítőket a jelen lévő divatbloggerek, stylistok és újságírók. Az esemény hangulatát nemcsak az új kollekció darabjai tették izgalmassá, hanem a jelen lévő sztárok is, úgy mint Dukai Regina, Lilu és Fehér Balázs.

DSC_2349_lhA női kollekció – városi inspiráció és bohém részletek

A női részleg darabjai a városi bohém stílus jegyében lettek megalkotva egy kis játékosságot csempészve ezzel a hétköznapi viseletekbe.  A kollekcióban megtalálhatóak a puhaságot és lágyságot sugárzó darabok, úgy, mint a fodros blúzok és retró romantikát sugárzó finom pamutruhák. A nőies darabokat bátran kombinálhatjuk jövő tavasszal a matt, fémes mintájú felsőkkel és a patchwork bőr dzsekikkel, melyekkel vagánnyá tehetjük az összeállításunkat.  Az új kollekció darabjai között feltűnnek  a combig érő velúrcsizmák is, melyek azt hivatottak bizonyítani, hogy a lapos talpú, kényelmes lábbelik is lehetnek stílusosak és szexik. A kiegészítők terén is izgalmas darabokkal találkozhatunk, hiszen tavasztól az amulettes karkötők,  a nap-hold motívumú méretes bizsuk és a nagy köves gyűrűk hódítanak majd.

DSC_2181_lhKulcsfontosságú darabok: műszőrme mellény, rojtos felső, bőr és műbőr patchwork- dzseki, fodros blúz, műbőr legging, fémes felső , szűk trapézfarmer, nyomott mintás, derékpasszés dzseki, finom ruha

Színek: fekete, fehér, mokka, fémes színek, törtfehér

Szövetek: műbőr, bőr, műszőrme, pamut, fémes bőr

 A stílus egyszerre kemény és játékos, manapság sok nő szereti kombinálni a különleges darabokat az egyediekkel, így fejezve ki saját egyéniségüket.“- nyilatkozta Ann-Sofie Johansson a H&H vezető tervezője a tavaszi kollekció női darabjairól.

DSC_2177_lhA férfi szekció – funkcionális férfidivat

A férfi szakasz darabjai az eleganciát és a sportos lazaságot ötvözik, így alkotva egy teljesen új stílust. A pilótadzsekik  és a laza szabású öltönyök egyszerre keltenek egyszerű és modern hatást. Az extra sportos hatás érdekében a zakók és városi kabátok hosszúságát rövidebbre szabták és úgy varrták meg, hogy kifordított hatást keltsen. A mintáknak szintén nagy szerep jut jövő tavasztól a férfiaknak tervezett darabokban hiszen megjelenik a paisley és az absztrakt természeti minták az anorákokon, ingeken és a rövidnadrágokon. Apropó rövidnadrágok! A krepp rövidnadrágok a berakásoktól most még elegánsabbá válnak, míg a krepp rövidnadrágokat a húzózsinórok sportosabbá teszik a tavaszi kollekció új darabjaiban.

DSC_2107_lhKulcsfontosságú darabok: pilótadzsekik, anorákok, hosszú tavaszi kabátok, melanzs zakó, szögletes törökmintás ing, absztrakt természeti mintás rövidnadrágok, elegáns húzózsinóros nadrágok, szabott rövidnadrágok és pólók

Színek: fehér, tengerészkék, khaki és szürke árnyalatai, poros rózsaszín, citrussárga

Szövetek: pamut, melanzs, krepp, len keverékek, műbőr és bőr részletek

“Imádom, hogy a jelenlegi elegáns és sportos férfiruházati stílusok között a határ elmosódik!” – nyilatkozta Andreas Löwenstam a H&M férfi ruha-tervezője az új kollekcióról.

A fotókért köszönet: Lőrincz Istvánnak a H&M hivatalos fotósának!