A hódító bob frizura

A tavaszi megújulás apropójából első utunk általában a fodrászhoz vezet, napokkal előtte már az új fazont, színt keressük, ám legtöbbször mégis megriadunk a drasztikus hajvágástól. A bob frizura tökéletes azoknak, akik újítanának, ám mégis szeretnék megtartani a  nőies benyomást, illetve könnyen kezelhető és praktikus hajkoronára vágynak.

Szerencsére a hajhosszabbítás leáldozóban van, a fenékig érő póthaj ma már inkább ciki, mintsem menő. Az ezzel járó rettenetes illesztésekről, összevágatlan tincsekről és különböző árnyalatú hajrétegekről nem is beszélve… Miért lenne kevesebb egy rövid, de ápolt frizura? Miért ne lehetne végtelenül nőies és szexi egy középhosszú fazon? A természetességnél nincs vonzóbb dolog, így minden kérdésünkre a bubi a válasz.

Sztárok és a bob

Sokan behódoltak már ennek a trendnek, nem is csoda. Olyan hírességektől meríthetünk ihletet mint Jourdan Dunn, Taylor Swift, de anno úttörő volt a frizura viselésében Victoria Beckham is. Ki ne emlékezne rá, amikor Lauren Conrad megvált a hosszú hajzuhatagától? Kim Kardashian megszámlálhatatlan alkalommal borzolta már megjelenésével az idegeket, mondjuk a bob éppen a kellemes meglepetések kategóriájába tartozott.

Rövid vagy hosszú?

Ha megszületett az elhatározás, hogy levágatjuk a hajunkat és erre a típusra esett a választásunk, mindenképp  a long bobbal kezdjünk! Vállig érő fazon, talán a kleopátrához hasonlítható legjobban, ám a jellegzetes tarkón rövidebb, elöl hosszabb vágás ennél a verziónál is jelen van. Nehéz szívvel válunk meg a hosszú évek alatt megnövesztett tincsektől, de így van egy kis esélyünk, hogy hamarabb visszanőjön, ha mégsem szerettük meg az új tükörképünket. Hordjuk hullámosan vagy egyenesen, copfban vagy eltűzve, ugyanúgy variálható mint egy hosszú lobonc. Másik nagy pozitívum, hogy a nyári hőségben nem melegít, vége az örökké összefogott haj korszaknak!

A francia eleganciát idézi a frufrus bob, a lágyan leomló tincsek szelíd keretet adnak az arcnak. Dúsabb hatást érünk el enyhe hullámosítással, míg ha egyenesítünk, akkor az megkeményíti vonásainkat. Ezzel a fazonnal elfelejthetjük a reggeli Mit csináljak a hajammal? merengést, ha egyszer sikerül jól beszárítanunk, akkor az ki is tart a következő hajmosásig – természetesen megfelelő formázók használatával. Az a régi elmélet, hogy a hosszú haj egy nő éke, mára új értelmet nyert. Kétségkívül egy természetesen hosszú, gyönyörű haj sosem fog kimenni a divatból, ám az esztétikumot leszámítva itt ki is merült a pozitívumok száma, hiszen nagyon macerás. Kinek áll jól a bob frizura? Mindenkinek, arcformánkhoz igazodva alakítsuk az átmeneteket, a vágás meredekségét vagy az elválasztást, és garantáltan tökéletes eredményt kapunk. Merjünk változtatni, hiszen ha egyszer bevállaljuk, utána egész biztosan elkötelezett bob-fanok leszünk!