A leggings TÉNYLEG NEM nadrág!

A várost járva szerintem nemcsak én, hanem sokan közületek a szemöldökötöket ráncoljátok, amikor megláttok különböző divatbakikat, amik annyira evidensek, hogy szinte ordít róluk, NE TEDD!

A gondom leginkább egy ruhadarabbal van, a leggings-el. Természetesen nem nagy általánosságban, hanem nadrágként viselve. Előttem már több ezer blogger fogalmazta meg azt, hogy a „leggings nem nadrág”. Na de miért nem? Sokan vállat vonnak és kiikszelik ezt a cikket, tegyék, szíve joga mindenkinek elzárkózni őket nem érdeklő témák elől. Akik viszont velem maradnak, azok engedjék meg azt, hogy ha kicsit hosszan is de meggyőzzem őket – vagy megerősítsem – arról, hogy eme darab miért is nem az, amiként sokaknál funkcionál.

leggings_no

Valamikor még sok-sok évvel ezelőtt Jane Fonda és a pörgős 80-as évek után, ismét berobbant a köztudatba, megosztva ezzel emberek ezreit. Hiszen kilépve a fitnesztermek világából, helyet követelt magának a kifutókon és a különböző boltok kiemelt polcain. Még magyar nevet is kapott, cicanadrágnak keresztelték el – bár kíváncsi lennék milyen urban legenda fűződik ehhez a névhez, de biztos vicces lehet.
Mi szeretjük, hordjuk és a nadrág mellett az egyik legkedveltebb két szárú darab lett. Ami nem baj, csak tudni kell megfelelően és kellemesen viselni. Vegyétek úgy, mintha ez egy harisnya lenne, hiszen azt se hordjuk – magában – mondjuk egy pólóval társítva. Mint itt például Paris Hilton esetében, aki túlságosan rövid darabot választott és úgy gondolta harisnyával ez egy megfelelő viselet…

paris_hilton
De lehet leggings is, vastagabb anyag ide vagy oda, egy pólóval felvéve, katasztrófa…

no
Miért katasztrófa?

Most tegyük polcra azon gondolatokat, hogy engem a szerelmem olyannak fogad el amilyen vagyok, mert ennek egy fikarcnyi köze sincs a most taglalt témához.
Sokan rosszul ítélik meg testi adottságaikat és felvesznek úgy egy leggingset, hogy bele se gondolnak abba, hogy talán nem áll jól nekik. Pedig lehet akármekkora egod, a tükör nem hazudik. Mert nem számít se az anyag, se a szín, se az, hogy extra mega giga platformmal veszed fel, mert az alkat és a fenéken esetleg combon lévő bőrhibák még gólyalábakkal is ugyanúgy látszanak. Ahogy a szleng által, csak “tevepatának” hívott jelenség is nagy eséllyel megjelenik majd. A hason található úszógumiról nem is beszélve, amik bájosan kandikálnak ki a leggings és a top közül. Abba pedig bele se folynék, hogy valaki mindezt egy csinos övvel megtoldva hordja…
Vannak olyan kivételes esetek, amikor valaki csak a boltba szalad le ezt viselve vagy akárhova máshova, az még azért elnézhető, ahogy a sportoló outfit is abszolút emészthető! De a tömeges BKV sokkolás nem!!
Kivételek 2.0, pedig a tökéletes már-már modell alkat. A társadalom nagy része, ezt általában anorexiásnak titulálja, (persze mert a többség nem rendelkezik ilyen adottságokkal) pedig el lehet hinni, valakinek egyszerűen csak ilyen a genetikája.

A képen látható hölgyek genetikai állományát nem ismerem pontosan, így legyen elég csak annyi, hogy ők egy egyszerű pozitív példái a taglalt témának. Természetesen, az igaz, hogy a kifutók világa más mint a való élet.

models
metallic-legginngs-as-pants
A leggingset szeretjük, mert kényelmes és ha nincs jobb ötletünk felkapunk egyet, amolyan mentsvár a ‘ma se tudok mit felvenni’ dilemmánknak. Sokan pedig tudják viselni – nem csak a sztárok világában – és remekül kombinálják jobbnál jobb darabokkal.

eva_longoria leggings-doen-right
S ha már eddig eljutottunk engedjétek meg, hogy egy kis mellékutat szenteljek a leggings rövidebb kistestvérének. A másik fejfájásom, amikor valakit egy ilyen 3/4-es hosszúságú darabban látok, amelyhez kis toppot vesz és magassarkút. A hab a tortán itt is csak az lehet, ha az anyag áttetsző és inkább a harisnyába hajlik át. Kérlek Titeket, hogy ne tegyétek!!!

Edzésre simán mehet….

miranda-kerr-leaves-yoga-class-in-black-08
Vagy ha csak úgy vennétek fel, akkor itt is mindig él, a feneket takarja valami szabály…

yes-1
Tudom, hogy nem mindenkit érdekel a divat és annál többen nem is követik, ezt megértem hiszen mindannyian mások vagyunk. Viszont van szemünk, és a kirakati majmok szerepében se szívesen tetszelgünk, ha nem muszáj, hiszen ki szereti ha megnézik, vagy megszólják az utcán? Ezért remélem Ti is megértitek ezt az írást, s elfogadjátok azt, hogy van abban valami amit fentebb leírtam. Viszont ha olyan lány vagy, aki szereti a leggingset egy rövidebb felsővel hordani, s továbbra is megtartod eme szokásodat, áldásom rá és örülök neki, hogy ilyen erős és határozott személyiséged van, ebben a néhol kritikus világban.

Hamarosan újra jelentkezem, mert sok dolog van ami bántja a szemem, Budapest utcáin sétálva.

(cikk forrása: http://kerubinabmb.wordpress.com)
(A képek forrása: stylebust.com, weheartit.com, luuux.com, molly-bowman.blogspot.it/, people.com)