A legjobb őszi dekorációk, hogy ne csak te legyél divatos idén ősszel!

Sokat beszélünk arról, hogy milyen jó érzés a nyári ruhatárat őszire cserélni, hiszen előkerülnek a menő kiskabátok, poncsók, kiscsizmák. Az őszi hangulatot nemcsak a ruháinkkal, hanem a házunkkal is fokozhatjuk. Ha talán mégsem örülsz annyira, hogy beköszöntött az ősz, akkor se búsulj sokáig. Vedd elő kreatív ötleteid, és alkoss! Ha kisgyerek is van a családban, együtt még mókásabb lehet a díszek elkészítése.

Megtetszett az ötlet, de fogalmad sincs hogyan kezdj hozzá? Vagy egyszerűen túl sok inspiráló képet találtál és nem tudom mennyi lenne az elég az otthonodban? Kezdésként gondold át, hogy mit szeretnél. Képzeletben járd körbe a lakásodat, hol mennyi időt töltesz, melyek azok a helységek, amik központi szerepet kapnak otthonodban. Gondold végig, hogy hol mutatna igazán az elkészített díszed. Nyugodtan tervezz kintre is, ugyan lehet, hogy kevés időt töltesz az udvaron, de a járókelők vagy akár a szomszédok biztos örülni fognak, ha egy csodás őszi dekorációt látnak az otthonodon.

Második lépésként ülj le a számítógép elé és szánj rá egy órát, hogy átnézed az összegyűjtött ötleteidet. A folyamat lényege, hogy megéld a kreativitásod és szabadabbnak érezd magad, illetve, hogy kikapcsolj egy kicsit a szürke hétköznapok között. Az idei szezonra válassz ki mondjuk 2-3 dekorációt, amit igazán magadénak érzel.

Tök fúrva-faragva

Az őszi díszítés alapvető eleme a tök, ami Amerikában igencsak népszerű díszítő elem. Világszerte átvett hagyomány lett a tökfaragás, hol több, hol kevesebb sikerrel és népszerűséggel. Az azonban biztos, hogy gyönyörűen mutat kül- és beltérben egyaránt. Mi minden évben faragunk és még sosem bántuk meg. Hangulatos és gyertyákkal, egyéb kiegészítőkkel felszerelve nem a kopár szürkeségre figyelünk.

Ha számodra túl nehéznek vagy éppen macerásnak tűnik a tökfaragás, fesd be a tököt. Egészen más érzetet fog kelteni, ha a tököt az egyéniségünkre szabva befestjük, mert így tökéletesen fog illeszkedni otthonunk szín- és stílusvilágába.

graeskar-dekoration-vu_4o7dbc7VhXGS-V6WFZQ

Sok megmaradt anyagod van, amiből már nem tudsz mit varrni, de kidobni sem szeretnéd? Semmi gond, tökfaragás és festés helyett, borítsd be a tököt a textíliáddal és már kész is az utánozhatatlan dísz.

30e303374226f35bdb492eb13c4c6870

Gyűjts faleveleket

Itt az idő használni azt, amit a természet ad nekünk. A fák gyönyörű lombjai lassan a földre hullanak, de a falevelek még ilyenkor is csodás szolgálatot tehetnek otthonunk díszítésénél. Válogassunk össze egy kisebb zsákkal különböző színű és formájú leveleket, majd szárítsuk és préseljük ki őket könyvek között, pont úgy, ahogy nagymamánk megtanította nekünk. Ha kiszáradtak, vegyük elő őket újra, és használjuk őket, amihez csak kedvünk tartja. Meghagyhatjuk őket alapszíneikben pompázni vagy be is festhetjük majd fűzért is csinálhatunk belőle. Ha szeretnénk egy kis csillogással központi díszként is remekül mutathat a falon, bekeretezve.

boxwood-clippings_diy-falling-leaves-garland_2-e1379949094746Dollar-Store-Fall-Candle-Centerpiece-800x800

Köszöntsük vendégeinket

A vendégek biztosan imádni fogják a különleges köszöntést, amit a verandára vagy az ajtó mellé kihelyezve készítünk számukra. Használjunk egy közepes méretű táblát, amire egy rövid köszöntést írunk nekik. A táblát feldíszíthetjük szalaggal vagy köré rendezhetjük a kifestett faleveleket, tököket esetleg mécseseket is kirakhatunk, hogy tovább fokozzuk az őszi hangulatot. Biztos vagyok benne, hogy minden látogató örömmel fogadja majd a szívélyes köszöntést.

Cottage-Front-Porch

Ragyogd be az otthonod

Mikor máskor használhatnád fel az összegyűjtött gyertyákat és mécseseket, ha nem most! Egyszerű dolgod van, ha színes gyertyákat szereztél be korábban, de az sem baj, ha egyszínű. Ebben az esetben is végtelenül sok variációval dolgozhatsz, befestheted vagy szalvétatechnikával képeket is ragaszthatsz rá. Ha igazán sok időd van, a gyertyaöntésbe is belekóstolhatsz, így biztosan nagyon egyedi és különleges gyertya fogja díszíteni otthonodat.

ab83ab959e445db5ac396cb4a6f9b7b3

Koszorú az ajtóra

Az ajtóra felakasztott koszorút elsősorban karácsonykor szokták kitenni az emberek. Évek óta azonban, nagy trendnek számít, ősszel is kirakni egyet, hiszen nagyon otthonossá varázsolja házunk udvarát. A természetben összegyűjtött falevelek, bogyók, tobozok mind-mind rákerülhetnek. A végeredmény pedig egy gyönyörű, őszi színekben pompázó ajtókoszorú, ami méltó éke lesz otthonunknak.

fe48836f20e8994afa32cbc3e07ab0c5