A legmenőbb pasztell frizurák

A hajad mindig az egyik legfontosabb része lesz a külsődnek. Minden időszakban találkozunk újabb trendekkel – néhány éve már hódítanak a pasztell színek –, amik hozzásegítenek ahhoz, hogy még divatosabbá válj!

Van, akit megbotránkoztat, mert nem szereti a feltűnősködést, van, aki imádja, mert értékeli a különleges dolgokat. Az viszont tagadhatatlan, hogy viszonylag régóta virágkorát éli a pasztell hajszíntrend. Ehhez a tendenciához mi azonban csak annyit fűznénk: szerintünk nem kérdés, hogy néhány élénkebb árnyalattal izgalmasabbá teheted a megjelenésed!

Eperszőke

2017-ben a legnagyobb kedvenc, és szinte átfedésben van a rosegolddal. Ez a szín ugyanis beférkőzte magát a mindennapjainkba, mivel a frizurák mellett megannyi tárgy legkedveltebb árnyalata lett. Ez a vattacukor-szerű tónus finoman mossa össze a vörös, a szőke és a rózsaszín határait, így egyértelműen trendi megjelenést biztosít mindenki számára.

Szivárvány

A mesebeli egyszarvú szeretete magával hozta a szivárvány árnyalatú hajtrendet. Ennek az a lényege, hogy egymáshoz illő, pasztell színek vannak a hajra festve, mintha az melírozva lenne. Ez teszi valóban különlegessé a viselőjét, hiszen van némi rendszertelen és furcsa beütése, mégis jellemzi egyfajta harmónia. Két egyforma végeredmény pedig száz százalék, hogy nincsen!

Macaron

Ez a trend ugyan már 2015-ben is jelen volt, a népszerűsége pedig egyre csak növekedett. A megalkotóját, Shelley Gregory szakértőt Párizs leghíresebb macaron üzlete ihlette; a Ladurée. Amikor ott járt azonnal beleszeretett az őt körülvevő színekbe és a helyiség stílusába. Ezt az elképesztő érzést és hangulatot szerette volna visszaadni. A macaron hajszín elérése érdekében hét különböző árnyalatra van szükség: kékre, zöldre, lilára, rózsaszínre, barackra, sárgára és ezüstre. Ennek a technikának az eredménye pedig egy bohókás, figyelemfelkeltő és édességet felidéző frizura, ami nem véletlenül kapta meg a cukorka-unikornis jelzőt is.

Tippek:

  1. A pasztell színek nem tartósak, így minden hajmosáskor világosodnak. Ha hosszabb ideig szeretnéd megőrizni a hajkoronádat, akkor öblítsd le víz és ecet 1:1 arányú keverékével, ennek köszönhetően tovább megtartja majd a színét!
  2. Abban az esetben, ha a halványodó színt szeretnéd erősíteni önts egy kis hajfestéket a hajerősítődbe, de tényleg csak keveset, nehogy aztán túl élénk legyen!
  3. Ameddig csak tudod, húzd a hajmosást! Használj száraz sampont, ezzel felfrissíted és eltávolítod a szennyeződéseket a hajzuhatagodról!

 

Ne félj kipróbálni, hiszen a pasztell színek még egy darabig mutatósak lesznek!

Képek forrása: Pinterest