A legromantikusabb kötelező filmek karácsonyra

Már csupán pár nap, és itt a várva-várt ünnep, a szívünket melengető karácsony! Kint hideg, szél és hó, bent a lakásban kellemes meleg, egy bögre finom forrócsoki, és persze a szeretteink… Mi lehetne ennél is romantikusabb?!

Hát mindez megspékelve egy karácsonyi-családi-romantikus mozifilmmel! Összegyűjtöttük egy csokorba azokat, melyeket kötelező látnod. Kezdődhet a romantikázás!

1. The Holiday

Két összetört szívű nő, akik az ünnepek idejére otthont cserélnek, hogy távol legyenek azoktól a férfiaktól, akik miatt fáj a szívük… Na de ahogy az lenni szokott, az új környezetben sem alakul minden úgy, ahogy azt főhősnőink szeretnék, vagy éppen elképzelték. Feltűnnek új férfiak, akik tovább bonyolítják amúgy sem egyszerű helyzetüket… Nevethetsz és sírhatsz is ezen a már klasszikusnak mondható karácsony körül játszódó filmen, és készülj fel: új kedvenc lesz a kedvencek listán! ;)

2. Csoda New Yorkban

Gyönyörű karácsonyi történet, melynek Susan, a hétéves kislány a főszereplője, s éppen karácsony előtt tudja meg édesanyjától, hogy Télapó nem létezik. (Dehogynem!;) Aztán egy különös személy is betoppan, aki azt állítja, ő bizony maga Télapó… Ezt bizonyítandó, a férfi bíróság elé kerül, – s hogy sikerül-e neki? Nézzétek meg, kiderül!

3. Aludj csak, én álmodom!

A karácsonyi időszakban ez a film is rendszeresen műsorra kerül a tévében, a metrójegyet árusító Lucy, és az üzletember Peter romantikusnak induló története nagyon megindító. A sztori itt egy balesettel bonyolódik, amikor is a lány sikeresen megmenti Petert a haláltól, ám a kórházban a család a férfi barátnőjeként ismeri meg őt… Még egy férfi is képbe kerül Peter testvére személyében, de nagy szerepe van az elfogadó, jószívű családnak is. A kérdés annyi, mi lesz, ha végre felébred a kómából Peter? Azt mondják, ez a történet a szerelemről második látásra!

4. Káosz karácsonyra

Sztárparádé a fa körül! Bár inkább családi, mint romantikus, azért van benne szerelmi szál, nem is akármilyen! A nagy családi ünneplésre hazalátogat az egész Cooper család, ki-ki a maga módján és társával. Van, aki egy vadidegen férfit kér meg, hogy játssza el a vőlegény szerepét a család előtt, de van, aki kleptomániája miatt kerül kellemetlen helyzetbe… És hogy kitör-e a káosz? Nos, Cooperéknél minden megtörténhet!

5. Igazából szerelem

Egyszerűen nem maradhat ki a felsorolásból! A romantika, a szerelem, a karácsony, a jókedv, de a zsebkendőbe pityergés kedvelőinek is a nagybetűs Kedvence, amit talán nincs olyan, aki ne látott volna legalább egyszer (na jó, minimum kétszer). Az Igazából szerelem nem giccs, hanem (szerintünk) a legjobb választás december 24-ére. Rengeteg (szerelmi) szál kavarodik, hogy a film végére tökéletes happy endinggel jutalmazzon meg minket. Imádjuk!

+1. Szex és New York (a film)

Bár az ominózus Carrie pizsamában szalad át Mirandához szilveszter éjjel jelenet már nem karácsonyi, de a szívünket akármikor melengeti! Barátnős ünnepléskor ajánljuk!

+2. Szilveszter éjjel

A karácsonyi kuckózás után jöhet ez a film, az Igazából szerelem szilveszteri kiadása – ami sok romantikus és szerethető szálat fűz egybe. És hab a tortán: a helyszín New York. Kezdődhet a visszaszámlálás!

Kellemes ünnepeket, jó filmezést és szórakozást kívánunk Nektek, Faverek!