A legszebb úti célok nászútra

Türkizkék tenger, öt csillagos szállás, all inclusive ellátás, mindez életed szerelmével. Igen, valami ilyesmi kép jut eszünkbe akkor, ha álmaink nászútját képzeljük magunk elé.

A bevezetőhöz azért hozzátenném, hogy igazából mindenki saját érdeklődési köre válogatja, hogy ki milyen körülmények között képzeli el ezt az álom utazást. Ha nem vagy az egész heti tengerparton fekvés híve, akkor bizony nem fog kielégíteni egy egy hetes Maldív-szigeteki nyaralás, mert az például pont az a hely, ahol nem lesz lehetőséged a búvárkodáson és a vízben való gyönyörködésen kívül sok aktív programra. Ellenben egy igazi hátizsákos-felfedezős Balival, ahol akár minden napra befizethetsz valami szuper fakultatív kirándulásra, ráadásul enyhén szólva is sokkal kevesebb összegért, mint amennyit a Karib-szigeteken költenél.

Összeállítottunk tehát néhány olyan csodálatos úti célt, melyből aztán mindenki csemegézhet, és talán egyszer a nagy nap után pont ezekből kerül ki a Ti célpontotok is!

Thaiföld

Thaiföld egy igazán közkedvelt nászutas célpont, ahol mindenképpen érdemes ellátogatni Phuketre és a Phi Phi szigetekre. Mindkettő csodaszép, és mindegyik más dologért különleges. Nem csak híresen kiváló thai ételei miatt érdemes eljönni ide, hanem a gyönyörű partokért, a híres naplementékért, és a pezsgő éjszakai életért is. Itt aztán lehet menni dzsungeltúrára, felülhetsz elefánt hátára, elképesztő helyeken búvárkodhatsz, no és persze megnézheted a híres James Bond szigetet is!

6abfc3089e5c398985d66cc8f9889a32

Cinque Terre, Olaszország

Olaszország tökéletes példája annak, hogy nem kell messze menni ahhoz, hogy az álladat keresgesd a földön az eléd táruló látvány szépségétől. Ez a gyűjtőfogalom öt halászfalut jelent, mindegyik sziklák tetejére épült, és csodálatos tengerpartokkal büszkélkedhetnek. Érdemes gyalogosan megtenni a távokat a falvak között, a leghosszabb és legnehezebb is teljesíthető 4-5 óra alatt, de olyan csodálatos panorámák tárulnak majd elétek, hogy a hegymászás fáradtsága eltörpül majd mellette.

75b4e2df444aee70b3e24036413f0011

Párizs, Franciaország

Párizsnál keresve sem találni romantikusabb várost. Ha egyáltalán nem vízközelben képzelitek el az esküvőszervezés fáradalmainak kipihenését, akkor íme egy tökéletes választás: elképesztő sütemények, divat, elegancia, fantasztikus múzeumok, történelmi látnivalók…az Eiffel-tornyot említettem?

bf4a24f61940f356c3825cbcc17aa8e8

Bali, Indonézia

Ha valahol, akkor itt aztán mindenki megleli a neki kedvező programot, ráadásul olcsón. Bali az a hely, ahol akár ezer forintból finomat ehettek, vagy ahol napi ötezer forintból medencés szálláson lakhattok. Minden csak saját szervezés kérdése, így nagyon javasolt az utazási irodák helyett magatoknak megtervezni az utat ide. Buja rizsföldek, magasodó hegyek, kedves helyiek, szemtelen majmok, templomok és szentélyek ezrei jellemzik ezt a sokszínű helyet.

734cd70f27c4bc7be98f81c7b1dd7946

Santorini, Görögország

A félhold alakú sziget igazán egyedülálló természeti adottságokkal rendelkezik, így itt is akad bőven felfedeznivaló, persze csak az után, hogy kigyönyörködtétek magatokat a sziklafalak tetejére épült kék kupolás, hófehér házacskákban!

7d32dd2937fb78200ef465aa460deddd

Izland

Ha szívesen felrúgnátok a tipikus nászút célpontokat, és a gyönyörű, érintetlen, vad természettel találkoznátok inkább a hullámok helyett, akkor íme a remek úti cél. El tudod képzelni, ahogy az északi fény csodájában gyönyörködtök, miközben egy forró forrásban mártóztok meg a szabad ég alatt? Ugye, el tudjátok?

2aa3a33ef7a05d943459222c41c64dc3

A képek forrása: Pinterest