A nagy napszemüveg dilemma

Ugyan napszemüveget nem csupán nyáron hordunk, mégis ilyenkor valahogy nagyobb szükségét érezzük annak, hogy több tucatnyi divatos, színes vagy fekete, egyszerű vagy érdekes keretes új darabot beszerezzünk. Sosem lehet elég napszemüvegünk, ezt így az elején ki is jelenthetjük.

Cicaforma

Az ilyen napszemüveg leginkább a szív alakú arcon mutat jól, de ettől függetlenül bárki viselheti. A lényeg, hogy megvédje a szemünket a nap káros sugaraitól, na meg, hogy jól álljon, más pedig nem is igazán számít. A cicaforma már egy ideje hódít a napszemüveg tervezők körében és a fast-fashion piacon is nagy számban előfordul, úgyhogy mindenképpen nyerő választás!

Pilóta

Itt a “már egy ideje hódít” kifejezés nem igazán érvényes, hiszen ez a forma mindig is hatalmas trendnek számított és nagy eséllyel ez így is marad. Szerethetőségének egyik legbiztosabb alapja az, hogy nagyon sok mindenkinek áll jól ez a forma, egyszerű és mégis stílusos, lehet sportos vagy akár elegáns is. Teljesen univerzális darab és akin jól mutat, kizárt, hogy csak egyet szerezzen be belőle.

Kör alakú

Legalapvetőbb jellemzője, hogy eltakarja az arcunk felét és végtelenül sikkes. Nagyon szerethető darab, hiszen úgy bújhatunk el mögötte, hogy közben teljesen stílusosak maradunk. Leginkább négyzet alakú arcformához passzol, így enyhíti az erős vonalakat, amelyek az arcot keretezik. Kör alakú arcformával rendelkezők inkább kerüljék, hiszen a kerek keret felerősíti az alapformát, ami nem éppen szerencsés.

Négyzetes

Emlékeztek azokra az időkre, amikor tarolt a Juicy Couture bársony anyagból készült melegítőnadrág-felső párosa? Ekkor Paris Hilton hatalmas, négyzetes keretű napszemüveggel bolondította meg a szettet, amelyre visszagondolva örvendezünk, hogy ez már bizony nem divat. Ez a forma mára kicsit megváltozott, a hajszálvékony keret megvastagodott, a szemüveg száraival együtt. Vannak még hatalmas darabok, de ugyanígy megjelentek a kisebb formák is.

Érdekes darabok

Az idei napszemüveg kollekciók egyik legmerészebb darabja a vékony forma, amelyet Kendall Jenner nagy előszeretettel visel. Úgy tűnik, elmúltak azok az évek, amikor csak és kizárólag az arc felét elrejtő, hatalmas napszemüvegekkel találkoztunk minden boltban, hiszen egyre nagyobb népszerűségnek örvend ez a forma. Emellett a Gucci legújabb tervezése, a nagyméretű, vastag keretes napszemüveg is egyre többször bukkan fel, mindenféle színben. A Dior letisztult formája, a kicsit cicás, kicsit szögletes forma pedig abszolút kedvenc a divatvilágban.