A reggeli sminkelés művészete


Underground Make-Up
Underground Make-Up

Most Londonban van egy új divat, ami kivételesen nem  az öltözködéssel kapcsolatos! Amikor utazok a városban azt látom, hogy nő társaim nagy része előszeretettel sminkeli magát reggel a metrón vagy a buszon. Ez lenne az új viselkedési vagy talán sminkelési trend? Minden ilyen alkalommal óriási dizájnbemutató részesei lehetünk. Ezeknek a nőknek a minőség és a luxus jelenti a legfontosabb két szót. Mindig a legdrágább és legegyedibb kozmetikai termékeket kapják elő a táskájukból, annak érdekében, hogy a reggeli sminkelést a maguk művészetévé emeljék.  A legnépszerűbb, úgynevezett ‘ungerground’ kozmetikumok közé tartoznak a többfunkciós ceruzák. Ezeknek az egyik vége ecset szokott lenni, a másik meg például bőrjavító vagy szemhéjfesték. Ilyen például a képen látható Yves Saint Laurent korrektor. Állaga krémes, finom, de nem túl sűrű, így a fedése sem túl erős. A fényvisszaverő pigmentjeivel szépen javítja a karikás tekintetet.

YSL
YSL by leonart featuring a makeup

A másik érdekesség ami ilyenkor fel szokott bukkani, a Guerlaine Rouge Automatique. A különleges megoldásnak köszönhetően bárki, bármikor és bárhol képes egy kézzel, könnyedén kifesteni magát. A praktikusság, a legfontosabb kulcsszavak közé tartozik!

Guerlain Rouge

Ezek után kerülnek elő a különböző púderecsetek. Biztosak lehetünk abban, hogy a nagyvárosi nő olyannal dolgozik amibe jó néhány mókus benne van! Ezeket a sminkelési procedurákat rengeteg csodálkozó vagy éppenséggel mosolygó tekintet szokta kísérni, mert néha az eredmény is magáért beszél! A jó smink gondolom feltételezi a nyugodt körülményeket is, ha ez nincs meg akkor pedig a profizmust de úgy látom ezzel sem szoktak rendelkezni! A Debenhams által készített felmérésből az derült ki, hogy 10-ből 9 nő már otthon felviszi az alapozót, a többit pedig útközben dobja magára! Sajnos a kérdések nem tértek ki arra, hogy mennyien festik a körmüket, illetve szedik a szemöldöküket utazás közben. Merem állítani, hogy ez is 10-ből 9-es lett volna! Egy biztos, a 21. századi rohanó nő, a tömegközlekedés közben való sminkeléssel tudja a legtöbb időt megspórloni, de azért nem ártana ha ehhez  valamilyen minimális etikett is társulna! Vannak műveletek melyek tényleg csak négy fal között művelendőek. Azért én sem vagyok szent, a ‘beauty’ felszerelés természetesen fontos része a táskámnak de amikor azt előveszem, akkor inkább csak megigazítom a sminkemet! Úgy gondolom, ha időt szorítunk, reggel munkába menet előtt a sminkelésre, akkor annak mindig kell, hogy legyen valami kis varázsa. Ha másnem azért, mert az a lopott 10 perc arról szól, hogy foglalkozunk magunkkal és pontosan ez az élmény veszik el amikor ugyanezt, a csúcsforgalomban próbáljuk megvalósítani!

Ki az aki magára ismert? Te melyik csoportba tartozol?