A rövid haj lesz a trendi?

2011 nyári trendje a rövid haj, amely lehet bohókás, játékos, szexy és elbűvölő. Sosem szabad egy rövid frizurát egyértelműen férfiasnak vagy kevésbé nőiesnek tartani. Miért? Mert a rövid haj nagyszerű eszköz lehet ahhoz, hogy a figyelmet az arcodra irányítsa, chic életérzést és fiatalságot kölcsönözzön a stílusodnak. Pontosan ezért, vessünk egy pillantást a 2011-es tavaszi/nyári hajtrendre, amelyek egyenesen a kifutók modelljeitől érkeztek. Meríts ihletet és mondj búcsút azoknak a szörnyű napoknak, amikor egyszerűen nem tudsz mit kezdeni a hajaddal.

Rettentően idegesek leszünk, amikor hajvágásra kerül a sor. Töménytelen mennyiségű kérdés merül fel bennünk. Mennyire legyen rövid? Milyen fazont válasszunk? Ezek a kérdések sokszor távol tartanak attól, hogy igazán rövid fazont válasszunk, nem is beszélve arról a megrögzött elképzelésről, hogy kizárólag a hosszú haj szexi és nőies.

Éppen ezért a hirtelen vágáshoz, főleg ha nagyobb mennyiségű és hosszúságú hajtól szabadulnánk meg, bátorság kell és természetesen a fodrász tanácsa. Ezek nélkül biztosan nem kapunk kielégítő eredményt. Ha esetleg már most rövidebb a hajad, akkor a 2011-es stílustárból te is meríthetsz inspirációt a formázáshoz. Bátorság és önbizalom a jelszó.

Az egyik lehetőség a kócosan megtépett rövid stílus, amilyet Loewe és Isabel Marant is visel. A platina szőke- rövid kombináció képviseli a chic irányzatot. A felül-elől kicsit hosszabbra hagyott hajat hagyd kócosabban, ha az igazi kerek arcformához illő rövidet szeretnéd választani.

Mikor lesz a „shortie” igazán rövid? Ezt mindenkinek magának kell eldöntenie, a személyiségedtől függ, és persze az arcformádtól. Charlotte Ronson féle és Wunderkindnél látott rövid, fiatalságot jelent, és roppant divatos. Igen, valószínűleg számodra ezek a stílusok eléggé androgün (nemtelen) formák, de ugyanakkor kiemelkedő nőiességet is képviselnek. Ha valami látványosat szeretnél, olyat, amire mindenki felkapja a fejét akkor Burberry Prorsumnál vagy Hermes-nél látott rövidek lehetnek a legjobb választások. Ha mégis bizonytalan lennél, akkor fokozatosan vágasd egyre rövidebbre a hajad, mielőtt drasztikus változtatásra adnád a fejed.

A rock-punk megközelítést az igazán kalandvágyó és forradalmár lelkű személyiségnek ajánlják a szakemberek. Funky szint-rendszerek, aszimmetrikus vágások, ez való nekik. A klasszikusabb vonalakra vágyók mindig betérhetnek a bob fazon utcájába, mely a 70’ évek divatját idézi, és vizes hatású formázását a Chanel tette híressé.

A választás a Ti kezetekben van. Nézzetek körül a kifutókon, a divat világában, merítsetek ihletet a rövid fazonok arzenáljából, és ha vágjatok bele. Ti idén rövidebbre vágattátok a hajatokat? Megtennétek? Melyik frizura szerintetek a igazán trendi?

 

Fényképek: via elle.com, style.com