A sokoldalú Highlighter

Ma egy igazán szép sminktermékről, a highlighterről lesz szó, megtudhatjátok mi mindenre is lehet használni. Szinte elengedhetetlen sminkkellékké vált, egyre több nőnek lapul a fiókjában egy, hiszen másodpercek alatt ragyogóvá tehetjük vele sminkünket. Nagyrészt fényes, esetleg csillámló apró pigmentekből áll, így gyönyörű fényt ad a bőrünknek. Azonban sokan csak egyféleképpen használják: az arccsont kiemelésére. Ennél azért jóval több trükköt tud ez a kis csodaszer.

Egy komplett sminknél kötelező a használata, alapozó nélkül pedig csak akkor ajánlatos, ha makulátlan az arcbőrünk, hiszen ez kiemeli az apróbb részleteket. A száraz, fakó bőrt könnyedén felélénkíthetjük vele. Kim Kardashian mindig tökéletesen kihasználja ezt a terméket, az eredmény káprázatos. Nem hiába próbálják olyan sokan elsajátítani Kim védjegyévé vált highlighter technikáját.

Gyönyörű eredményt érhetünk el vele, különösen most nyáron, mikor a napbarnított orcánkra kenjük.

De ahogy Louis Vuitton modelljén láthatjuk, fehér bőrön is csodásan mutat.

És akkor nézzük sorban, mi mindenre is használhatjuk, mit emeljünk ki vele. A lehetőségek nagyobb részét a lenti kép kitűnően ábrázolja.

1. Arccsont kiemelése: a legalapvetőbb használati lehetőség, az orcák fölé, az arccsontra vigyük fel. Fontos, hogy az orcákra csak óvatosan kerüljön belőle, inkább az arccsontra használjuk.

2. Orr és homlok kiemelése: az orrnyeregre és a homlok közepére vigyünk fel belőle egy leheletnyi mennyiséget. Itt a zsíros bőrűek vigyázzanak, hiszen ha egyébként is hamar kifényesedik a T-zónájuk, akkor felesleges fokozni azt highlighterrel.

3. Halánték kiemelése: ide is tehetünk egy keveset, csak folytassuk az arccsont kiemelését, C alakban, ahogyan az utóbbi képen, Louis Vuitton modelljén is láttuk.

4. Szemöldökcsont kiemelése: ha a szemöldök alá is viszünk belőle, kiemelhetjük a szemöldök ívét és optikailag megemelhetjük azt.

5. Szemzug kiemelése: sokkal élénkebb sminket és szemeket kapunk, ha a belső szemzugba teszünk belőle.

6. Ajak kiemelése: egy kisebb, puha ecsettel, de akár az ujjunkkal is felvihetjük az arcfényt a felső ajak fölé, így optikailag nagyítva azt. Egy leheletnyit az állra is tehetünk.

7. Dekoltázs kiemelése: egy púderecsettel a dekoltázsra illetve a kulcscsontra is felvihetünk belőle.

8. Irizáló szemhéjpúderként is használhatjuk, ha jól pigmentált terméket választunk. Akár magában, akár más színekre rákenve az extra hatás érdekében.

9. És végül egy utolsó tipp: rúzs vagy szájfény tetejére is felvihetjük, az ajkak közepére téve ajakdúsító hatást érhetünk el vele és még a színt is különlegesebbé tehetjük.

A highlightereket is már szinte minden formában gyártják: kompakt, kenhető stiftes és tégelyes, folyékonyabb és teljesen laza por, vagyis pigmentben is.

Az egyik kedvencünk egy kedvező árú drogériás darab, mégpedig a Manhattan Highlighting Powder kompakt púdere, melynek bronzos árnyalataival akár csodás szemsminket is lehet készíteni.

Egyszerű megoldás a szájnagyobbításra, szemöldökliftingre, szem-, és arcélénkítésre, és a szép részek kiemelésére. Mindezt egyetlen egy termékkel. Aki még nem próbálta ezeket az apró trükköket, az ne habozzon, hiszen szembetűnő a változás highlighter használata után.

 

Ti mire használjátok ezt a szuper találmányt?  Ha van kedvenc terméketek, osszátok meg velünk is!