A szolgálólány meséje: 2. évad

Ha az első évadból csak pár részt néztél meg, akkor is biztosak vagyunk benne, hogy tudtál véleményt alkotni erről a sorozatról, mert hogy hidegen nem hagynak senkit ezek az epizódok, az egyszer biztos.

A rajongók biztos külön örülnek annak, hogy a második évad már nem 10, hanem 13 résszel debütál a képernyőn. Április 25-én startoltak el vele újra, és egyből két résszel örvendeztették meg a nézőket, onnantól kezdve pedig heti rendszerességgel szurkolhatunk June és társai sorsáért. Ha nem láttad volna az első évadot, akkor gyorsan hozd be a lemaradást, különben nem lesznek meg az alapok, amire épít a következő évad. Kezdetként olvasd el az első etapról szóló cikkünket itt, hiszen egy kis emlékezetfrissítés azoknak is jól jön, akik tavalyról már minden részt jól ismernek.

d9358862552afb341637c306e28aaac3

A siker

Felmerül a kérdés, hogy mi okozza egy ilyen témájú sorozat mérhetetlen sikerét? Miért várjuk a folytatását egy olyan történetnek, ahol nőket erőszakolnak, aláznak, és ellehetetlenítenek? Miért jó nekünk egy olyan témát feszegetni, ami után teljesen felkavarodnak az érzéseink és csak egy rakás kutyás-cicás videóval tudjuk feledtetni a látottakat? Nos ennek igazságát mindenki magában keresse, az viszont biztos, hogy a téma a lehető “legjobbkor” látott napvilágot, gondoljatok csak a #metoo kampányra, amire tavaly az egész világ felfigyelt, és a hétköznapi emberektől kezdve a hollywood-i sztárokig mindenki egy emberként fogott össze és osztotta meg a vele történteket.

e8cb1a8ddedc2ffdc9232bab69a76eb3

Talán a téma aktualitását és a sorozat minőségét is megfelelően tükrözi az, hogy 2018-ban a Handmaid’s Tale vitte el a legjobb drámai sorozat kategóriájában a Golden Globe-díjat, és a főszereplőt alakító Elizabeth Moss is megkapta ebben a kategóriában a legjobb színésznőnek járó elismerést. Persze azért arról is tegyünk említést, hogy az Emmy-díjat is ők nyerték meg, szóval gyakorlatilag ott taroltak, ahol csak lehetett.
Természetesen a többiekről sem szabad elfeledkezni, hiszen mindenki egytől egyig fantasztikusat alakít, és nagyon értenek ahhoz, hogyan teremtsenek olyan pillanatokat, amikor levegőt is elfelejtünk venni, annyira feszülten figyeljük a történteket.

c5336dee9df39b82ca4009fada3034b0

A folytatás

Mindenféle spoiler nélkül osztunk meg veletek olyan dolgokat, amit akkor is tudunk, ha még nem fogtunk bele az új évadba. A Hulu az előzetesre is nagyon figyelt, így már ebből is sejthetjük, hogy még sötétebb és még kegyetlenebb világgal fogjuk szembetalálni magunkat a folytatásban.

Nem tudjuk, hogy vajon van-e kiút June számára a Gileád köztársaságból, vagy hogy miért lóg kötélen rengeteg szolgálólány a trailer közepén. Az biztos, hogy June sikeresen megszökött, de tudjuk, hogy állapotos, tehát nagyon értékes és biztos, hogy folyton a nyomában lesznek majd. Nick nagy valószínűséggel továbbra is kitart a lány mellett, ami persze érthető, hiszen ő a születendő gyermek apja. Úgy sejtjük, ő lesz majd a védelmezője a szökése során. Hogy ez vajon mennyire lesz sikeres vagy nem, az pedig minden bizonnyal ki fog derülni a 13 epizód során.

eb64fa3bde1492c527cc2ee9bf7bc980

Eljön-e vajon a nagy találkozás June és férje között? Ha pedig igen, mit fog szólni ahhoz, hogy a nő állapotos? Fog-e találkozni vajon a karjaiból kiszakított lányával, Hannah-val? Rengeteg a kérdésünk, hiszen rengeteg a kidolgozható szál még ebben a történetben.

1f13ec91e60a71f385a20f1764e78324

A két évad között eltelt időszak alatt természetesen el lehetett csípni apróbb hírmorzsákat a különböző interjúkból, így azt is tudjuk, hogy a készítők nagyobb hangsúlyt fektettek a szereplők múltjára, valamint azt is, hogy jobban meg fogjuk ismerni az életet a kegyetlen gyarmatokon. Reméljük, June küzdésvágya még jobban ki fog bontakozni és végignézhetjük a jellemfejlődését. A nőt, akiben nemcsak benne volt az akarat és az erő, hanem mindenen átgázolva véghez is viszi azt és megmenekül a diktatúrából. A többi pedig még csak azután következik…

f7bece88f0ffc239b344aaa8564359a6

A képek forrása: Pinterest