A tartós smink titka

Ki ne szeretné, hogy az oly nehezen megalkotott sminkcsodája a helyén maradjon egész nap, vagy akár egész éjszaka is?

Nagyon bosszantó tud lenni, amikor nekivágunk egy hosszú napnak friss, és csodaszép sminkben, a nap végére azonban már a szemünk alá kenődött a szempillaspirál, kifényesedett a bőrünk, és a rúzsnak már pár óra után nyoma sincs.  Az alábbiakban adunk néhány tippet, hogyan készíts atombiztos tartós sminket, amit nem csak az ünnepek alatt, de a hétköznapok során is bármikor bevethetsz!

Primer és alapozás

Ha eddig még csak szemeztél a boltok polcain sorakozó primerekkel, itt az ideje, hogy beruházz egyre! A primer titka abban rejlik, hogy szinte “odaragasztja” az alapozót az arcodhoz, így nem kell attól tartanod, hogy utóbbi elmászik, vagy lekopik a nap során. Ha úgy érzed, a primer eléggé kiszárítja a bőröd, alkalmazd a jól megszokott hidratáló krémed fölé, vagy keverd össze azzal, így érheted el a legjobb hatást.

01a600608ad8946e73863087f61bb0c3

Fixálj!

Mi sem egyértelműbb: a tartós smink kulcsa bizony a fixálás. Mindig egy fixáló púderrel fejezd be az alapozást, hiszen így nem csak “alulról”- a primer által, hanem “felülről”, a púder által is rögzítve lesz, és védve marad a külső hatásoktól is, plusz segít kordában tartani a kifényesedő részek csillogását. Érdemesebb egy átlátszó verziót használni, így még a színválasztással sem kell bajlódni.

62649ab026f447436af22ba05947fcf9

A fixáló spray pedig egy olyan csoda, amit nem muszáj minden nap bevetned, inkább akkor használd, ha tudod, hogy hosszú napod lesz, és nem lesz időd újrasminkelni az esti összejövetelre, vagy akkor, ha  olyan fenomenálisan gyönyörű alkalmi sminket készítettél, ami jó lenne, ha tényleg nem maszatolódna el az est folyamán. Az elkészült sminkedre fújj kb. 20-30 centi távolságból a sprayből, a szemedet csukd be, nehogy belemenjen!

prod_1191371_1_613x613

Válaszd a vízállót és a mattot!

Érdemes beszerezni egy vízálló szempillaspirált és  szemhéjtust, hiszen ezek a termékek nem csak a nyári strandidőszakban lesznek hűséges társaid, hanem egy kifejezetten tartósabb smink elkészítésénél is alapkelléknek számítanak. Váratlanul megható lett a pillanat, a hideg széltől könnyezel, vagy csak simán belement valami a szemedbe? Aggodalomra semmi ok, mert egy vízálló szempillaspirál nem fog lefolyni,  a vízálló szemhéjtus pedig akármennyit piszkálhatod a szemedet, ott fog maradni a helyén.

eba6c07f48fc5639d2fc598485f5b675

Egy ideje szó szerint letaszították a trónról a ragadós, fényes szájfényeket a matt verziók. Egy jobb minőségű matt folyékony ajakrúzs nem csak jól néz ki, de csókálló, és az ünnepi lakoma után is ott marad a helyén, nem fog elmaszatolódni. Egy ilyen terméknél azonban tényleg ajánlott a minőséget szem előtt tartani, hiszen gagyibb társaik ugyanúgy le tudnak kopni, mint egy sima rúzs. Még tartósabbá teheted, ha a megfelelő hidratálás után egy kis púdert teszel az ajkaidra, és ezután viszed fel a rúzst. Végezetül egy réteg papírzsepit helyezz a szádra, és egy púderecset segítségével fixáld még egy leheletnyi púderrel!

8e65eadb2e8eda28ca80f6895b282d08