A tökéletes szemöldök

A szemöldök az arcunk egyik legmeghatározóbb eleme. Kilátszik a legtöbb kalap, és sapka alól, de a legtöbb frufru sem takarja el. Nem utolsósorban ott van akár viselünk sminket akár nem.

Photo by fashcity.com

Óvatosan kell alakítani rajta, hiszen a legapróbb szín vagy formabeli eltérés nagyban befolyásolja az arckifejezésünket és ez időnként kellemetlen is lehet. Hiába van a szemünk tökéletesen sminkelve, ha a szemöldökünk rendezetlen vagy hiányos. Tehát ennek megváltoztatása az arckifejezésünkre ugyanúgy hat mint az arc egész harmóniája.

Tegyük helyére a dolgokat:

Először egy szemöldökkefével, vagy egy nem használt, de kitisztított szempillaspirál keféjével fésüljük át a növekedési irányának megfelelően kissé felfelé. Ezek után látjuk a formát, azt , hogy hol lehetne változtatni rajta.
Egy nagyon egyszerű technika alkalmazásával könnyen megállapíthatjuk, hogy mely részeken is kell alakítanunk. Ehhez egy sminkecsetre vagy egy ceruzára van szükségünk.

  • 1. lépés: Tegyük az ecsetet az orrcimpánk mellé, és kössük össze vele a szemöldökünket a külső szemzug mellett. Itt kezdődjön a szemöldökünk.
  • 2. lépés: Az ívének a legmagasabb pontját, az orrcimpát, és a szemöldököt  összekötő vonal határozza meg, amely átmegy a pupillán.
  • 3. lépés: Ismét az orrcimpát kötjük össze a szemöldökkel, de most a külső szemzug mellett elhaladva. Eddig a pontig kell, hogy érjen a szemöldökünk.

Photo by egyszeruenno.blog.hu

 

Most nézzük melyek a korrigálandó “hibák”, és milyen módszerek illetve kozmetikumok állnak a rendelkezésünkre a tökéletesítésben.

Túl rövid szemöldök:

Az előbb leírt módon határozd meg meddig kell, hogy érjen a szemöldököd. A meghatározott pontig hiányzó részt töltsük ki egy hegyes a szemöldök színével harmonizáló szemöldökceruzával, a  szőr növekedési irányának megfelelően. Mindig hegyes ceruzát, vagy ha jobban tudsz dolgozni vele, szemöldökport használj. d0003B2487c1d57ca0784

Túl hosszú szemöldök:

A kiigazítási háromszög alapján a 3. ponton túleső szálakat szedjük ki szemöldökcsipesszel.

d0003B2455db7abe8108f

 

Vékony szemöldök:

Egy hegyes szemöldökceruzával rajzoljunk a meglévő fölé apró vonásokat. A kiegészítés ne legyen észrevehető.

d0003B24B199e2ecd4402

 

Vastag szemöldök:

Ilyen esetben mindig az alsó részén szedjünk a szálakból, sorról sorra haladva. A felső részhez csak nagyon ritkán nyúljunk, mert ezen a területen pár rossz helyről szedett szál, és máris elveszíti a szemöldök a formáját. Mindkét  oldalon próbáljuk meg azonos területen kiszedni a szálakat és időnként a tükörben ellenőrizzük az eredményt.

d0003B24A9cc29aa6e13d

 

Ritkás szemöldök:

Egészítsük ki a hiányzó részeket. A szemöldökceruza mellett itt is használhatjuk a szemöldökport.

d0003B2476080afea31c5

 

Ha kész vagyunk a kiigazítással ne felejtsük el átfésülni a szemöldökünk, egy átlátszó szemöldökápolóval. Ennek segítségével eltávolítjuk a púder- és alapozószemcséket, és csillogóvá tesszük.

Photo by makeupmole.com

Általában ajánlott szemöldökszínt úgy kiválasztani, hogy az 1-2 árnyalattal legyen sötétebb az aktuális hajszínünknél. Szemöldökceruza helyett ne használjunk szemhéjceruzát. A szemöldökpor helyett azonban megfelelő lehet egy szemhéjpor is ha nem tartalmaz csillámokat.

maxfactor.comamazedbylu.com

 

Csak valódi szőrből készült ecset a legmegfelelőbb, melyet használat előtt pár csepp vízzel be kell nedvesíteni (ne tocsogjon).
Bár ma már a hajnál világosabb szemöldökszínnel is próbálkozhatsz. Ha tartósabb színre vágysz, vagy nincs minden nap időd a szemöldök igazításhoz, választhatod a tartós szemöldökfestést. Ehhez viszont minden esetben fordulj kozmetikushoz, az általa festett szemöldököd akár négy hétig is megőrizheti a színét.

$(KGrHqRHJEcE913!4EvIBPomY95v3g~~60_35

Így, hogy már a szemöldököd tökéletesítetted, még magabiztosabb leszel.
A továbbiakban, megírom, hogy az arc mely tökéletlenségeit tudod, pár egyszerű technikával korrigálni.