A varázslatos vintage esküvők bűvöletében

Esküvőt szervezni hihetetlenül izgalmas dolog, főleg úgy, hogy lehetőségek tárházával találjuk szembe magunkat, ahogy beütjük a megfelelő kulcsszavakat a kereső mezőbe. Innentől kezdve aztán teljesen beszippantja az embert ez a csodavilág, amibe legszívesebben egy kicsit talán örökre bent rekednénk.

Nem mondom, hogy nincs meg az előnye annak, ha esküvőszervezőt fogadtok fel a nagy napotokra, hiszen rengeteg stresszt és aggodalmat tudnak levenni a szituáció miatt amúgy is izgulós menyasszonyok válláról. Nem neked kell vitatkoznod a szolgáltatókkal, ha valami nem várt dologgal állnak elő, és nem neked kell felkutatni a vendégkönyvek sokaságát, hogy mégis melyik passzol legjobban a dekorációhoz. Ez volt az az oldal, ami abszolút nem én vagyok, de tökéletesen megértem és elismerem ennek minden előnyét.

fc74322bdb574a19be8d9858fe1311d5

Számomra viszont valahogy elképzelhetetlen volt, hogy ne én álmodjam meg, vagy tervezzem el minden apró részletét az esküvőnknek. A “wedding highlight” kifejezést többször írtam már be Youtube-ra, mint korábban bármi mást, az esküvői táncokat pedig olyan beleéléssel nézem kardiózás közben, hogy néhány mozdulatot már szívem szerint a futópadon eljárnék velük együtt. Aktív tagja vagyok menyasszonyos csoportoknak a közösségi oldalon, lassan már azt is tudom, kinek mikor van a nagy napja. Persze megmosolyogtató dolgok ezek, de nem tudnám szervezni a mi napunkat ilyen lelkesedés nélkül. Amikor oda kerülünk, akkor már csak egymással szeretnénk foglalkozni, nem szeretnék sem agyalni, sem pedig idegeskedni semmi felesleges dolgon. Hozzáteszem minden egyes percét imádom a készülődésnek, ez is nagyon kell ahhoz, hogy a nem várt apróságok egyáltalán ne tudjanak felbosszantani.

28cddba8add2004eb6a3e97c9f2817bf

A vintage stílusról

Szerencsére az esküvő esetében a vintage nagyon sokszínű és rengeteg ötletet fel lehet használni, de akár ki is lehet találni hozzá új, kreatív dolgokat. Egyszerre tud elegáns és egyszerű is lenni, pont ez benne a különleges. Egy üres konzervdobozt is fel tudsz használni a dekorációhoz úgy, hogy az gyönyörűen mutasson és összhangban legyen a többi elemmel. A porcelán, a kalitka, a rezgő, a rózsa, a zsákvászon, a csipkék és befőttes üvegek mind alapjait képezik a vintage stílusnak. Hogy aztán mit használsz fel belőle és mit nem, az abszolút rajtad áll, hiszen te tudod, milyen apró elemektől lesz számodra kerek egész ez a sok minden.

b7931d4d92f033b3792a2aba9b250b12

Nagyon fontos, hogy nem minden helyszínnek áll jól. Tehát ha egy elegáns teremben képzeled el a nagy napot, akkor nehéz lesz a helyszín modernségét összeegyeztetni a kopott fa dobozokkal és a szépen kidekorált ketteslétrával. Ha te tudod, hogy ennek az egyszerű stílusnak vagy a híve, akkor okosan válasszátok ki a helyet, és gondolkodjatok előre. A természetközeliség eleve nagyon fontos a vintage esetében, hiszen ettől válik igazán őszintévé az egész.

9dfdf21345ceaa8db6ded95086f3c1c7

A kevesebb több

Hogy túl lehet-e “tolni” a rusztikus világot egy lagzin? Igen. Nyugodtan kérd meg a dekorost, hogy ne mondjon mindenre igent amit elképzeltél, ha úgy érzi, hogy az egy kicsit már sok lenne. Hidd el látott már elég lagzit ahhoz, hogy pontosan tudja, nem kell egy ötödik meleg fényű fényfüggöny a csipkés befőttesüveg mögé, és felesleges minden létező dolgot megvalósítani, amit a Pinterest albumodba a hónapok során gyűjtögettél. Érezned kell, hogy hol van az a tökéletes pont, ahol már elég, és ahol összeállt minden egyes apró részlet a csodálatos nagy napotokra.

ca6c37da06c1dccf31a111f69d26675d

 A képek forrása: Pinterest