A világ legjobban kereső modelljei 2016-ban

A modellkedés továbbra is napjaink álomszakmáinak egyike, rengeteg ember szeretne ehhez a csillogó és felhőtlen (vagy legalábbis annak tűnő) világhoz tartozni. Mesés helyeken járni, csodaszép ruhákban pózolni, nemzetközi ismertségre szert tenni, és persze rengeteget keresni – valahogy így képzeljük el ezt az életmódot.

A Forbes magazin idén is közzétette azt a listát, amiből megtudhatjuk, hogy fizetés tekintetében milyen előkelő helyen szerepelnek az ismert szupermodellek. Kendall Jenner, Gigi Hadid, Rosie Huntington-Whiteley, Palvin Barbara mindannyian remek helyezést értek el, azonban a dobogó legfelső fokát nem sikerült megszerezniük. Íme a lista:

10. Miranda Kerr – 6 millió dollár

A 33 éves ausztrál szupermodellnek aranyat érő szerződése van a Wonderbra-val és az Escada-val, jelen van a piacon saját Kora Organics kozmetikai márkájával. Habár május óta már nem ő a Swarovski arca, hanem Karlie Kloss, az igazi gyémántot mégis ő nyerte meg: Evan Spiegel (a Snapchat alapítója) júliusban megkérte a kezét.

Copyright: http://www.hotcelebshome.com

8. Liu Wen – 7 millió dollár

A 2013-ban még 5. helyen rangsorolt modell keresetének alapját ebben az évben az Estée Lauderrel, valamint a luxus fehérneműmárka La Perla-val kötött szerződése jelenti. Kína első számú szupermodellje továbbra is tündököl a H&M és a Mango globális kampányaiban, miközben a Puma és a Vidal Sassoon professzionális hajápolási termékeinek az arca.

Copyright: http://wallpapersdsc.net

8. Candice Swanepoel – 7 millió dollár

A dél-afrikai Victoria’s Secret angyal halmozza a jobbnál jobb megállapodásokat, jelenleg szerződésben áll a Biothermmel és a Max Factorral, valamint milliók ütik a markát a Versace és Givenchy parfümöknek köszönhetően.

Copyright: http://images.fashionnstyle.com

7. Cara Delevingne – 8.5 millió dollár

Az előző év második helyezettje öt helyet esett vissza, és idén „mindössze” félmillió dollárral tudta gyarapítani vagyonát. Közel 33 milliós Instagram követői bázisának köszönhetően viszont ő a második legnépszerűbb modell.  A mára már manökenből színésznővé avanzsált Cara jövedelméhez hozzájárul az YSL, Burberry és Tag Heuer multibrandekkel való együttműködés is.

Copyright: https://pmcfootwearnews.files.wordpress.com

5. Gigi Hadid – 9 millió dollár

A listára idén először felkerülő 21 éves modell olyan márkákat tudhat maga mellett, mint a Maybelline, Tommy Hilfiger és a Versace, emellett Evian és BMW reklámfilmekben is szerepelt már.

Copyright: http://celebmafia.com

5. Rosie Huntington-Whiteley – 9 millió dollár

A Rosie for Autograph fehérneműkollekciója, kozmetikumai és parfümjei a Marks & Spencernél igencsak hozzájárultak milliós vagyonához. A M&S-ből befolyt jövedelmét idén a Burberry-vel való kooperációért kapott haszonnal egészítette ki, ennek köszönhetően idén neki is sikerült a legjobban fizetett modellek top 10-es listájára felkerülni.

Copyright: http://www.fashiongonerogue.com

3. Kendall Jenner – 10 millió dollár

A 20 éves Kendall Jenner az idei év legnagyobb nyertese: a tavalyi 4 millió dolláros keresetét idén tízre tornázta fel. A kozmetikai óriás Estée Lauder, a bőkezűen fizető fehérnemű-hatalom Calvin Klein, ezenkívül a Mango, Penshoppe, Fendi, Marc Jacobs, Karl Lagerfeld sorolható a fiatalabb Jenner lánnyal szerződésben álló felek közé.

Copyright: https://media1.popsugar-assets.com

3. Karlie Kloss – 10 millió dollár

A Forbes listán Kendall mellett megosztva birtokolja a bronzérmet az angyalszárnyaitól megváló Karlie Kloss. Miután 2015-ben elhagyta a Victoria’s Secret-et, megduplázta keresetét a L’Oréal, Swarovski és Express reklámarcaként. A számtalan high-fashion és tömeggyártott (ready to wear) ruhakampány mellett két új illatnak is ő lett az arca: Carolina Herrera Good Girl-jének és Chanel Coco Noir-jának. Kinek kellenek ide szárnyak?

Copyright: https://typeset-beta.imgix.net

2. Adriana Lima – 10.5 millió dollár

A brazil szépség rangidős angyal, hiszen 2000 óta rója a VS kifutóit. A régi kapcsolat hatalmas vagyont hozott neki, mindemellett a Maybelline, a Vouge szemüvegek és az IWC órák kampányarcaként idén tovább gyarapította vagyonát. A 35 éves Adriana-é az ezüstérem, idei keresetével érte el az egyéni csúcsát.

Copyright: http://modelfaqs.com

1. Gisele Bündchen – 30,5 millió dollár

Az első helyezés idén is a már hivatalosan visszavonult Gisele-t illeti meg, bár ez senki számára nem meglepő. Már hat éve szinte bérelt helye van a Forbes listáján, ráadásul mindig komoly milliós összeggel jár a második helyezettek előtt. Az aranyérmet senki sem vitathatja el tőle, komoly profitot hozó szerződés köti a Chanelhez, Carolina Herrera-hoz és a Pantene-hez, saját fehérneműmárkája, kozmetikumai is gyarapítják óriási vagyonát. Gratulálunk Gisele!

Copyright: http://cdn.revistadonna.clicrbs.com.br

A Forbes legjobban fizetett modelleket számba vevő listáján Palvin Barbi 17. helyezést ért el 4 millió dolláros keresetével, szerintünk nagyon szép eredmény! Az idei lista győztese nagy meglepetést ugyan nem okozott, azonban érdemes odafigyelni azokra a modellekre, akik a divatlapok és a kifutók mellett a közösségi médiában is meghatározó szerepet töltenek be és óriási követői bázissal rendelkeznek, mint például a két barátnő Gigi és Kendall. Ők lehetnek a dobogósok legnagyobb kihívói, mi már kíváncsian várjuk a jövő évi lista alakulását.