Act like a lady, think like a boss! – Outfit Szabinától

Mindig úgy tanultam az általános iskolai magyar órákon, hogy a címet csak az írásunk végén adjuk meg, de én az esetek többségében lázadoztam ez ellen, hiszen általában kipattant az a bizonyos szikra és az alapján írtam meg a teljes fogalmazásomat!

Valahogy így történt velem most is. Nézegettem a képeimet, és egyértelműen az jutott eszembe, hogy a peplum ruhák, amelyet én is viselek (a peplum szó jelentése a régi Görögországból valamint Rómából származik, amikor a nők felsőruhájára használták ezen jelzőt, napjainkban pedig a derekat díszítő fodros darabokat és felsőket értjük ez alatt) úgy gondolom, hogy abszolút a nőiességet szimbolizálják, ugyanakkor pedig magabiztosságot is adnak a viselőjének.

Ugye emlékeztek még a TNT nagy slágerének a szövegére? “Ringó csípő, karcsú derék, ezt mind-mind én akarom…” Valahogy ez jutott most eszembe arról, hogy miért is jó ezeket a ruhákat hordani, ha a fiúkat is számításba vesszük. Itt az abszolút kihangsúlyozott rész nem más mint a Shakira által is örökké favorizált, és tekergetett: csípő!

Véleményem szerint ezek a ruhák jobban állnak a keskenyebb csípőjű lányokon, hiszen a fodor optikailag megnöveli a méretünket. Éppen ezért ha egy felsőről lenne szó, érdemes hozzá olyan darabot választani, ami szűkösebb, így nem fogunk úgy kinézni mint gyermekkorom nagy kedvence az illatos, habos-babos sütibaba.

Nem igazán szeretném leírni, hogy mikor ajánlom a viselését, vagy hogy miért éppen ezeket a kiegészítőket választottam hozzá, hiszen ez abszolút mindenkinek a saját egyéniségét tükrözi. Ha van saját stílusunk, akkor azt úgyis nehéz befolyásolni, de azért szerintem érdemes picit több hangsúlyt fektetni a karkötőkre, valamint a fülbevalóra, hogy egy kicsit elvonja a tekintetet a kiemelt csípőrészről. Feldobhatjátok például egy csini kleopátra nyaklánccal vagy karkötővel is, az egész már csak a saját kreativitásotokon és fantáziátokon múlik.

Rajtam ez a ruha egyébként volt már buliban is, vásároltam is benne, szóval úgy gondolom, hogy alkalomhoz és napszakhoz illő cipővel, táskával, valamint kiegészítőkkel mindig megfelelő.

Ruha: Zara TRF
Cipő: Zara Basic
Táska: Bershka
Óra: Michael Kors
Fülbevaló: Bershka
Karkötők: Mango, Bershka, H&M
Gyűrűk: Bershka