Alap smink 5 perc alatt

Mindenkinek vannak olyan reggelei, amikor nincs ideje, vagy éppen kedve ahhoz, hogy 30 percet töltsön a tükör előtt, hogy sminket készítsen magának. Ilyenkor két megoldás jöhet szóba: hagyjuk az egészet vagy a villám verziót választjuk!

Nincs szükség hosszú időre ahhoz, hogy vállalhatóra sminkeljük magunkat, elegendő hozzá néhány perc is, ha tényleg csak az alapok hangsúlyozására koncentráltok. Egyébként sem tesz jót a bőrnek, ha minden nap töménytelen sminkkel nehezítitek el, így hetente 1-2 alkalommal az alábbi lépéseket tegyétek csak meg a napi rutin során.nm

1. Hidratálás

Ezt a lépést akkor se hagyjátok ki, ha 1 percen belül el kell indulnotok otthonról! Most, hogy itt a napsütés, ajánlott fényvédővel gazdagított arckrémre cserélni a téli termékünket, ugyanis a naptól nem csak lepirulunk, de bizony erősen ráncosodunk is. Egy jó arckrém aranyat ér!

2. Korrektor

A bőrhibák elfedésére és a szem alatti terület világosítására, amellyel az egész arcunk máris kipihentebbnek és egységesebbnek, egészségesebbnek tűnik majd. Válasszátok a folyékony verziót, hiszen azt felvinni és eldolgozni is kevesebb időbe telik!

cc

3. Púder

De nem az egész arcra, csak fixáld vele a szem alatt eldolgozott korrektort, hiszen sem időd, sem pedig szükséged nincs arra, hogy az arcod egészét púderrel fedd be, ugyanis csúnyán eltömíti a pórusaidat.

4. Igazítsd meg!

Mármint a szemöldököd. Ha az ég kegyes volt hozzád és nincs szükséged feltétlenül a forma és a szín korrigálására, akkor is fésüld át! Ha pedig ráfér némi tuning, válaszd a szemöldök spirált, amivel gyorsan végzel, mégis alakítottál a szálakon valamennyit.

ebr

5. Szempillaspirál

Szinte elengedhetetlen, ezzel szerintem senki nem száll vitába. Hagyd viszont a 2-3 réteget, egy is elég lesz, hiszen a túl erős, műszempilla hatás nem mutat jól a természetes külsővel. Szaladj át a felső szempillasoron és kész!

+1

Vedd elő a kedvenc rúzsod és az ujjaddal ütögesd fel az ajkadra. Így nem lesz túl élénk és a kopás sem lesz feltűnő. Ami az ujjaidon marad, oszlasd el az orcádon, így a pirosító is pipa!

lt

Remélem, hogy a cikk elolvasása után ti is kipróbáljátok ezeket a lépéseket, így a következő alkalommal, amikor suliba vagy munkába rohantok, akkor be tudjátok majd vetni. Azoknak is jó lehet, akik hétvégén is szeretnek minimális sminket viselni, de mégis szeretnének természetesek maradni – ilyenkor az utolsó lépést hagyjátok ki bátran!

A képek forrása: Pinterest