Valentin-nap – Alkalmi ruha az év legromantikusabb napjára

A Valentin-nap kiemelkedik a tél végi szürkeségből: talán a legszebb dolgot ünnepeljük ekkor, a szerelmet. Akinek van kivel összebújni, annak még ragyogóbb ez a február közepén elhelyezkedő nap, de hatalmas buli lehet mindenkinek, hiszen ilyenkor tele van partikkal, akciókkal és meglepetésekkel a város.

A Bálint-nap nem mindenhol szól csak és kizárólag a szerelemről, Finnországban vagy Angliában a barátok is megemlékeznek egymásról ezen a napon üdvözlőkártyákkal (ezt akár Adrian Mole keserves kalandjaiból is ismerhetjük, hiszen a könyvben Adrian soha nem kap elég üdvözlőlapot). Ha a hétköznapokban nincs elég idő arra, hogy kifejezzük a másik iránt érzelmeinket, vagy éppen nem találjuk a megfelelő lehetőséget és szavakat, hogy a kiválasztottal érzékeltessük a vonzalmunkat, nagyon fogjuk szeretni a Valentin-napot.

 

A különleges esemény különleges megjelenést is kíván

Mindenki, aki “nőből van”, jól tudja tapasztalati alapon, hogy a férfiak igencsak vizuális érdeklődésűek, azaz hálásan fogadják, ha a kedvesük a külsejével is kimutatja, hogy nőnek érzi magát mellettük. Valentin-nap előtt a szépségápolási szakemberek a megmondhatói, hogy mindenki igyekszik kitenni magáért.

Míg karácsonykor a visszafogott ruhák dominálnak, szilveszterkor pedig bármit lehet, Valentin napon a hangsúlyt a nőiességre érdemes fektetni.

csajos-cipo

Válasszunk olyan öltözéket, ami kimondottan csajos! Magas sarkú csizma vagy cipő, és szoknya, ruha passzol ehhez a naphoz, még ha az év többi napján a zsebes nadrágot és a leggingseket preferáljuk is. Kipróbálhatunk ‘cseles’ megoldásokat, mint a combnál végződő harisnya. Párunk – vagy leendő párunk – bizonyára értékelni fogja az ilyen és ehhez hasonló ötleteket.

Nem feltétlenül kell túl kihívónak lennünk

Kiváltképp, ha nem szeretjük a ‘dögös’ outfiteket. A bájosan csajos stílus – például a hatvanas évekre jellemző szabású ruha, rózsaszínben vagy szivecskékkel – éppúgy sikert fog aratni. Érdemes odafigyelni a kiegészítőkre is. A legegyszerűbb ruhát is alkalmivá tesz egy finom karóra, egy különleges nyaklánc.

valentinnap

A szív motívumok is illeszkednek ehhez az alkalomhoz; nem nehéz ilyen ruhákat, kiegészítőket vagy táskákat találni Bálint-nap táján, a divatházak sokszor ekkorra hozzák ki romantikus kollekcióikat.

A Valentin-napi ruha esetében nem mellékes, mi van alatta, azaz kiemelt figyelmet kap a fehérnemű.

retro-szerelem

Ajánlott a megszokottnál kihívóbb szettet választani, hiszen ezzel egyszemélyes rajongótáborunk számára biztos bearanyozzuk az ünnepet. Másfelől megközelítve a dolgot: remek ürügy a Bálint-nap arra, hogy egy csodás melltartó-bugyi kombinációval, vagy egy gyönyörű áttetsző bodyval megajándékozzuk magunkat. Akár akkor is, ha egyedül töltjük ezt az ünnepet.