Állásinterjún is divatosan

Minden esemény előtt nagy dilemma, hogy mit vegyünk fel, de az egyik legnagyobb kérdés örökre az marad, hogy mit viseljünk egy állásinterjún?

Egy fashionista gardróbjából nem hiányozhatnak az elegáns darabok, de attól függően, hogy hova jelentkeztünk, mindenképp érdemes jobban átgondolni, hogy mit illik és mit nem. Egy szigorúbbnak tűnő munkahely megkövetelheti, hogy már az állásinterjún is az ottani dress codenak megfelelően jelenjünk meg. Míg egy lazább, fiatalosabb cég, mint például egy start-up, ahol vélhetően a felettesed sem lesz sokkal idősebb nálad, nem köti meg annyira az öltözködést, de az interjúra érdemes nem egy hétköznapi ruhában elmenni.

Adunk pár tippet, amelyeket ha megfogadsz, garantáljuk, hogy az outfited bejut a következő körre!

Black and white

A klasszikus egyenruha szett. Fekete élére vasalt nadrág és fehér ing. E mellé a magas sarkú a legtutibb, de ha nem érzed magad biztonságban magas sarkakon, inkább válaszd az egyszerű fekete balerinát vagy mokaszint.

Színek

Persze nem csak az egyszerű fekete fehér összeállítás lehet nyerő. Bátran vegyél fel színes ruhákat, ettől még nem leszel kevésbé professzionális. Viszont arra figyelj, hogy maximum két szín kombinációját használd a szettedben, hogy ne legyen túl hétköznapi. A piros és a kék például két erőteljes szín, amik jól összeállítva elegáns és magabiztos megjelenést biztosít.

Nude

Na nem meztelenül kell, hogy megjelenj, Isten ments, csupán arra buzdítunk, hogy a halvány bézs árnyalatot az állásinterjús szettedből se felejtsd ki. Akár fehérrel, akár feketével kombinálod, szinte nyert ügyed van az interjún – legalábbis stílus szempontjából biztosan. Letisztult és elegáns, mégsem az alap fekete-fehér kombináció. Választhatod felsőruházatként (például blézer), de nadrág vagy ceruza szoknya formájában is a szetted alapdarabja lehet.

A kis fekete

Ugye a Te szekrényedben is ott lapul az A fekete ruha, ami tökéletesen áll rajtad és hihetetlen magabiztosságot okoz? Miért ne adaptálhatnád ezt a biztonságot oda, ahol a legnagyobb szükséged van rá – egy állásinterjúra? Ha a megfelelő kiegészítőkkel kombinálod, akkor senkinek nem fog feltűnni, hogy akár a szombati buliban is ebben a ruhában voltál. Egy hosszított blézerrel, vagy elegáns mellénnyel akár business casual stílusúra is alakíthatod.

 

Amiket mindenképp fogadj meg…

  • Akármilyen meleg is van, a szigorúbb öltözködésű helyeken nem igazán nézik jó szemmel a nyitott cipőket és a kint lévő vállakat, úgyhogy lehetőség szerint ezeket tartsd szem előtt.
  • Figyelj a dekoltázsra. Valószínűleg egyértelmű, hogy nem azért kell, hogy felvegyenek, mert kiraktad mindened.
  • A kiegészítők ugyanolyan fontosak, mint a ruha. Kerüld a feltűnő karkötőket, statement nyakláncokat, ugyanis elvonhatják a figyelmet Rólad.
  • A sminkedre is figyelj oda. Habár imádjuk, inkább hanyagold a füstös tekinteteket, és tegyél fel visszafogott, natúr sminket.
  • Ha tudsz, kicsit nézz utána a cégnek, hogy mennyire veszik szigorúan az öltözködést, így máris egyel közelebb vagy a megfelelő szett kiválasztásához.

Képek forrása: Pinterest