Anna dello Russo, a streetfashion koronázatlan királynője

 

A japán Vogue főszerkesztőjének épp ma jelent meg gazdagon díszített ékszerkollekciója az H&M üzleteiben, amelyet természetesen várakozáson felüli érdeklődés fogad. A darabok egyből elárulják azt, hogy kinek az ízlése alapján készítették őket! Ezen apropóból értékezünk egy kicsit Anna dello Russo egyedi stílusáról. Ő Anna Wintour ellentéte, aki igyekszik a divatot egy játéknak felfogni. Mindig mosolyog és élettel teli, akin látszik az, hogy az egész életét foglalkozásának szenteli. Zsenialitásáráról tesz tanúbizonyságot az, hogy bármennyire is extravagánsan öltözködik a különböző divatheteken, annyira egzakt stílusú divatanyagokat képes prezentálni elsősorban a japán Vogue hasábjain.

 http://fashionpost.jp/archives/7531?lang=en

http://fashionpost.jp/archives/7531?lang=enA Helmut Newton szerint a  “divatmániás” hölgy mindössze négyezer pár cipővel rendelkezik, valamint első számú szabálya az, hogy minden ruhát csak egyszer hajlandó viselni. 2006-ban vált általánosan elismertté a róla szóló a Sarotrialist blog rendszeres bejegyzéseivel. Interjúiban gyakran elhangzik az a véleménye, mely szerint ő maga akar a divat lenni, ezért visel már a hétköznapokon is koktélruhákat, hangsúlyos kiegészítőket és kalapokat.

Életéről röviden

1962-ben Bariban született, tehát már anyatejjel magába szívta a méltán híres olasz öltözködési stílust. Kiskorától kezdve kizárólag a divat iránt érdeklődött, például 12 éves születésnapjára már Fendit táskát kért édesapjától. Ennek ellenére diplomát az olasz irodalom és művészettörténet tanulmányozásáért kapott. Később a milánói Domus Akadémián közvetlen kapcsolatba is kerül a divatvilággal, hiszen egyrészt Gianfranco Ferré tanítványa volt, másrészt pedig itt kötött ismeretséget a Vogue Italia egyik munkatársával, aki később munkát is ajánlott számára a lapnál. 2006-ban pedig a japán Vogue vezető szerkesztőjének nevezték ki.

http://www.google.hu/imgres?hl=hu&biw=1024&bih=634&tbm=isch&tbnid=INFzz_d_-nxfHM:&imgrefurl=http://www.styleite.com/media/anna-dello-russo-lady-gaga/&docid=JehiPzRtEtRgbM&imgurl=http://static02.mediaite.com/styleite/uploads/gallery/gaga-milan-concert-adr-armani/gaga2.jpg&w=650&h=490&ei=Ix5oUInRBOT24QSNtIC4CA&zoom=1&iact=hc&vpx=231&vpy=38&dur=633&hovh=195&hovw=259&tx=139&ty=155&sig=113182443654454051417&page=1&tbnh=137&tbnw=182&start=0&ndsp=15&ved=1t:429,r:1,s:0,i:70Imádja ha Lady Gagahoz hasonlítják a divatheteken, hiszen teljes mértékben tiszteli az énekesnő munkásságát. Elvarázsolta Gaga kitartása, amikor a Bad Romance videoklipje forgatásán hatvanszor öltözött át. Olasz származása ellenére inkább a londoni tervezőket szereti, de a kedvenc márkája mégis a francia Balmain. Fiatalos alakját rendkívül egészséges életmódjának köszönheti, hiszen nem fogyaszt kávét, nem dohányzik és mindezek mellett még nagyon sokat jógázik.

Saját bevallása szerint már húsz éve gyűjti a couture darabokat, mindezek ellenére imádja az Abercrombie & Fitch melegítőket is. Magánéletével kapcsolatban csak annyit tudunk, hogy nincsenek gyerekei, sem férje már, mivel egykori párja megelégelte túlzásba vitt divatimádatát. Akkoriban a lakásukat elárasztották a különféle ruhadarabok, amelytől a férfi úgy érezte, nincsen számára ott hely és elvált tőle.

Epikus ruhaválasztásai

A legjobbak közülük

Alig ismerünk rá Anna dello Russora, hiszen Balenciaga ruhájához nem vett fel semmilyen kiegészítőt! Példamutatóan nőies és gyönyörű megoldást vitt véghez. Az idei cannesi filmfesztiválon is igyekezett a vegytiszta eleganciára és igazi dívaként vonult végig a vörös szőnyegen.

 

 

 Eddigi legrosszabb

Annara sajnos jellemző az, hogy gyakran nem veszi figyelembe saját korát. Így történt ez 2010-ben amikor is a fekete Dolce&Gabbana csipkeruha alá vörös fehérneműt húzott a milánói divathéten. Összhatása számomra rendkívül imponál, de egy érett nő számára mindig lesznek korlátozó tényezők az öltözködésben.