Antifactory Vintage Home Shop, a budapesti divat új, üde színfoltja

Stefánkovits Fanni barátnőjével, Haliti Diánával közösen mert nagyot álmodni és belevágott első ruhaboltjának megnyitásába. Fontos megjegyezni azt, hogy közvetlensége és nyitott életszemléletének köszönhetően saját lakásába engedi be a vásárlókat. Ez egy olyan csodálatos légkört teremt, amelyet aligha kapnánk meg valamely divatóriás üzleteiben. 

1. Mikor hoztátok létre az Antifactory Vintage Shop-ot? 

2012. március 13-án nyitott meg az Antifactory barátnőmmel való közös kezdeményezésre, hiszen mindketten rajongunk a régi dolgokért.

2. Mi volt az elsődleges célotok az alapítással?

A vállalkozás legfontosabb feladatának tartja azt, hogy minél több embert meggyőzzön arról, hogy merjenek bátrabban egyéni és különleges ruhákat választani, ami kifejezi az egyéniségüket. Ebben segítünk is nekik és szívesen adunk tanácsokat, hogy sikeresen megtalálják azokat a ruhadarabokat amiket igazán a sajátjuknak érezhetnek. Szóval egy teljesen egyedi stylist szolgáltatást is nyújtunk a boltunkba betérülő vendégeknek.

3. Honnan szerzitek be az eladásra szánt ruhákat?

Egy része a saját régebbi ruhatárunkból – és vintage gyűjtőszenvedélyünk terméséből, ám sokat kutatok anyukám és a nagymamám régi ruhái közt ahonnan igazi kincseket lehet lelni!

4. Neked személy szerint mi a véleményed a hazai öltözködési kultúráról?

Annak ellenére, hogy manapság már itthon is egyre többen fordítanak figyelmet az egyedi megjelenésre, kevesen merik követni és kialakítani a saját stílusukat, sokan túl könnyen megadják magukat az aktuális trendeknek. Persze nem vagyok divatellenes, egyáltalán nem, de tudni kell kiszűrni, mik azok a dolgok, amik illenek is hozzánk, jól is állnak, és nem csak azért hordani valamit, mert sokat látni itt-ott.

5. Mire szavazol: stílus vagy szezononként változó divat? Miért?

Stílus. Az sosem megy ki a divatból :)

6. Elsősorban kik azok, akik rendszeresen vásárolnak a boltban?

Főként divat szakmabeliek, bloggerek, külföldiek.

7. Hol található helyileg a bolt? Milyen nyitva tartással dolgoztok?

Ez egy lakásbolt, szóval az otthonomon: Nagymező út 8. 55-ös csengő alatt. Érdemes követni a facebook oldalunkat, mert előfordulhatnak változások a nyitva tartásban. Jelenleg Hétfő-Kedd: 16.00-19.00, Csütörtök-Péntek: 14.00-19.00-ig. Ha egyeztetünk előtte, akkor más időpont is lehetséges.

8. Milyen stílusú ruhákkal foglalkoztok?

Különleges, egyedi darabokkal, kizárólag vintage termékek, amelyek fölött nem repült át az idő vasfoga.

9. Mik a távlati terveitek?

Különböző programokat szervezni ide, például kiállításokat. Főiskolai tanulmányaimnak köszönhetően rendkívüli mód érdekel a képzőművészet és emellett festek is. Továbbá volt szerencsénk már Styling nightot is szervezni a bolt helyszínén, ahol mindenki remekül érezte magát.

     

10. Kedves Fanni, Neked ki a kedvenc divatterveződ és miért?

Egyértelműen John Galliano azért, mert fantasztikus showkat csinál és mindig valami jó témát választ alapul.

11. Melyik művész inspirálja legjobban a ruhaválasztásotokat?

Szerintem a film, zene vagy egy festmény abszolút közvetíthet egy olyan hangulatot, ami megfog, például imádom az expresszionizmust.

12. Elsősorban milyen alkalmakra ajánlod a ruháidat?

Úgy hiszem mindenhova, tehát egyaránt alkalmasak utcára, otthonra, de alkalmi és bulis ruhákat is találni itt.

 

13. Melyik a legnépszerűbb ruhadarabotok? 

Egy Versace bőrnadrág, aranyszínű biztostűkkel az oldalán.

14. Szerinted miért érdemes betérni hozzátok?

Olyan egyedi, vintage ruhákért érdemes ellátogatni hozzánk, amelyek ráadásul kedvező áron megvásárolhatóak. A baráti hangulat és a divattanácsadás már csak hab a tortán.

15. Milyen gyakran sikerül frissíteni a termékkínálatot?

Folyamatosan, tehát érdemes rendszeresen betérni. Szerencsére szívügyünk a ruhagyűjtés, tehát a megfelelő utánpótlással sohasem lesz gond!

16. Árultok esetleg saját készítésű ruhadarabokat és kiegészítőket is?

Igen, igyekszünk egyre több átalakított vagy  szegecselt darabok is árulni. Sőt pólókra, blúzok hátára nyomjuk rá az Antifactory saját logóját, pézsmaszarvas állatkáját.

Köszönöm szépen az interjút! Sok sikert kívánok a jövőben kedves Fanni és Dia!